دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

خمیر فونسه یا خمیر بریزه  برای تارت و نان های شیرین کوچک مصرف می شود.

 

مواد لازم

 

آرد ۵۰۰ گرم

 کره ۳۰۰ گرم

 پودر قند یک قاشق سوپخوری

 آب یا شیر در حدود نصف پیمانه

نمک به مقدار کم

با این مواد در حدود یک کیلوگرم خمیر به دست می آید که برای تارت بزرگ و یا ۳۰ عدد از نانهای کوچک کافی است.

 

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٢۱ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ۱٠:٤٢ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

این خمیر یه خمینازک و بسیار پرکاربرد درآشپزی هست ،از اون برای تهیه انواع باقلوا ، تارت و اشترودل استفاده میشه


مواد لازم


آرد :225 گرم
نمک یک دوم قاشق چایخوری
تخم مرغ زده شده 1 عدد
روغن آفتابگردان 2 قاشق سوپخوری
آب ولرم 150 میلی لیتر


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٢۱ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ٩:۱٠ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

خمیر هزار لا یا  خمیر کره ای  puff pastry (به زبان انگلیسی)و mil foil (به زبان فرانسه)در اکثر سوپر مارکت‌ها در قسمتی‌ که دسر‌های یخ زده هستش به فروش میرسه.

این خمیر به ۲ صورت موجود هستش. dough که به صورت خمیر هستش و باید با وردنه صاف بشه. و ما می‌تونیم قطر خمیر رو خودمون انتخاب کنیم. و sheet که به صورت یه لایه وردنه کشیده شده هستش و فقط احتیاج به قالب زدن یا آماده کردن داره.

از این خمیر برای انواع غذا و شیرینی‌ استفاده میشه. و یه سری قانون کلی‌ در موردش وجود داره.

از این خمیر باید به صورت کاملا سرد استفاده بشه. شما وقتی‌ این خمیر رو میخرید یخ زده هستش. اگه عجله دارید تو محیط آشپز خونه بذارید تا یخش باز بشه ولی‌ کاملا سرد باشه. ولی‌ بهتر هستش که تو یخچال بذارید که یه شب تا صبح کافی‌ هستش.

وقتی‌ می‌خواهید با این خمیر کار کنید، اول فر رو گرم کنید، موادتون رو آماده کنید. و وقتی‌ همه چیز آماده بود خمیر رو از یخچال بیرون بیارید. اضافه خمیر رو میتونید تو یخچال نگاه دارید برای مدت کوتاه ولی‌ هیچ وقت دوباره تو فریزر نذارید.


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٢۱ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ۸:٥٥ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

یوفکا نام نوعی نان لواش بسیار نازک و نرم می باشد که در ترکیه در اغلب شیرینیها و خوردنیهای نانی مورد استفاده قرار می گیرد.

طرزتهیه خمیر یوفکا درمنزل


ماست یک دوم پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
نمک یک قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
آرد به میزان لازم
کره یا مارگارین نرم 125 گرم


 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٢۱ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ۸:۱۸ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

پلمبیر یکی از خوشمزه ترین دسرهای تابستونی هست  ، درادامه این دسر رو با تمام ریزه کاریهاش براتون مینویسم

 

 


ادامه مطلب
[ جمعه ٢ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ۱٠:٤٧ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
[ جمعه ٢ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ٦:٠٢ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

کلا تهیه مربا خیلی راحته فقط چند تا قلق داره:

اگه زیاد بجوشونید شکرک میزنه

اگر کم بجوشونید کپک میزنه

موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن تغییر نکند ، به جز مربای به که باید حتماً در ظرف را بگذارید تا رنگ آن سرخ ارغوانی شود .

 بهتره مربا تو ظرف لعابی تهیه بشه

علامت قوام اومدن مربا اینه که وقتی شزبت مربا رو بین دوانگشت میگیرید کمی کش بیاد

برای میوه ترش مثل کیوی ، آلبالو و... نیازی به جوهر لیمو نیست

برای تهیه مربا چند تا روش کلی وجود داره باید با ساختار میوه ها آشنا باشید تا بدونیدکدوم روش بهتره:

۱- استفاده از آب آهک برای مرباهائی مثل کدو ، بادمجان ، خیار ، هویج و...

۲- استفاده از شکر ( نه شربت )  برای میوه هائی که بافت آبکی دارند مثل زردآلو ، گیلاس ، آلبالو ، گلابی و ...

۳- استفاده از شربت  برای میوه هائی که خیلی نرم هستند ونباید زیاد بجوشونیم مثل انجیر ، کیوی و...

بعضی از مربا ها هستند که با بیش از یک روش میشه اونها رو پخت مثل گل محمدی، هویج ، بادمجان و ...

[ جمعه ٢ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ٥:٤۸ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
[ جمعه ٢ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ٥:۳۱ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed