دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

معاشران گره اززلف یار باز کنید ۰۰۰ شبی خوش است بدین قصه اش دراز کنید

یلدائی پرمهر درکنارخانواده براتون آرزو میکنم ، امیدوارم منوی شب یلدا در وبلاگ دادلی دوزلی براتون مفید بوده باشهلبخند

پست یلدائی امروز یه کیک انار بسیار زیبا با یه تزئین فانتزی و دو نوع ایده برای کیک شب یلداست .

این کیک طعم بی نظیری از انار و پرتقال داره فقط هرچه فاصله بین پخت و سرو کیک کمتر باشه بهتره ، چون دانه های انار رنگ و رطوبت پس میدهند و کیفیت کیک پائین میاد .


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ٢٩ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٤۳ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

درادامه دستورهای شب یلدا می رسیم به یه سالاد خوشمزه و زیبا و صدالبته هندوانه ای

 


ادامه مطلب
[ دوشنبه ٢۸ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٥٢ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

 مافین ها کیکهائی هستند که به صورت تک نفره سرو میشن، بزرگتر ازکاپ کیک هستند ، بافت برخی ازاونها ممکنه مثل نون باشه ، فرق دیگه ای که مافین با کاپ کیک داره اینه که مافین ها میتونن درانواع غیرغذائی هم تهیه بشن، هردوی اونها قابل تزئین کردن هستند.

 مافین اناری که مینویسم بسیار ساده و آسونه، یه دستور پایه ست که میتونید انواع مافینهای میوه ای رو با اون تهیه کنید، درضمن میتونید ازاین دستور برای درست کردن کیک میوه ای ساده هم استفاده کنید.

 

 


ادامه مطلب
[ یکشنبه ٢٧ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٤٢ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
[ شنبه ٢٦ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٥٥ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

سلام دوستای گلم ، از ابراز لطف و محبتتون ممنونم ، غیبتم دلیل نگران کننده نداشت مشغول درس و مشق و این چورچیزها بودم داریم به شب یلدا نزدیک میشیم و بنا به درخواست شما چند پست درارتباط با این شب خواهیم داشت ، اگه عمری باشه تا روز سه شنبه هر روز یک پست مربوط به یلدا می نویسم

خیلی ازشما دوستای عزیزم تقاضای فسنجون ، آش کلم قمری، برانی کلم قمری و دونات  رو داشتید ، انشا الله بعد از شب چله ، تقاضای شما رو هم اجابت میکنم

و اما بریم سر پست امروز ، از شما چه پنهون ما هندونه شب چله مون رو بریدیم جای شما خالی خیلی هم قرمز و شیرین بود

 

 


ادامه مطلب
[ جمعه ٢٥ آذر ۱۳٩٠ ] [ ٦:۱٢ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

پنج پست پیاپی در یک روز به این دلیل هست که جبران دوسه هفته ای رو که نخواهم بود پیشاپیش کرده باشم

این روزها فصل کلم قمریه ، مخصوصا" تو مناطق اذربایجان که کلم های لطیف و خوشمزه ای دارن ، ما ازکلم قمری تو تهیه آش ، بورانی ، دمی و پلو خیلی استفاده میکنیم ، این دمی(دمپخت) یکی ازخوشمزه ترین غذاهائیه که با کلم قمری تهیه میشه.

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٩ آذر ۱۳٩٠ ] [ ٢:٠٠ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

تا سه نشه بازی نشه این هم ازسومین پست داغ امروز ... بستنی داغ

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٩ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱:٤٢ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

این هم شکلات داغ بر پایه قهوه که من دوست دارم تلخ تلخ باشه اگه شما دوست نداشتید شیرینش کنید

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٩ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱:٢٥ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

من میگم تو فصل سرما هم نوشیدنی خنک می چسبه میگید نه ؟! پس بفرمائید این هم شکلات داغ

من تقریبا " تو هیچ کافی شاپی شکلات داغ نمی خورم چون معمولا شیر کاکائو رو به جای شکلات داغ قالب میکنن! حداقل هرچی به پست من خورده این طوری بوده به نظرم بهترین حالت ، درست کردن این نوشیدنی خوشمزه تو خونه ست این نوع شکلات که آموزش میدم برپایه شیر هست.

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٩ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱:٠٢ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

این روزها چای سبز یه جورهائی مد شده و مردم بیشتر با این نوشیدنی آشنا شدند، حتما" شما هم از مزایای نوشیدن این چای خیلی شنیدید اما توجه کنید که زیاده روی درمصرف این چای هم مضراتی داره که درادامه بهشون اشاره میکنم.

دوستانی درمورد نحوه دم کردن چای سبز و اینکه چی کار کنند تا طعمش بهتر بشه سوال کرده بودند ، به همین دلیل این پست رو به چای سبز اختصاص دادم.

 توصیه میکنم  ادامه مطلب رو تا انتها بخونید !

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٩ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٥٢ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

قیس آوا یه نوع خوراک بسیار خوشمزه و مقویه آذریه که معمولا برای صبحانه روزهای سرد  سرو میشه و در هرسه استان آذری زبان ایران غذای محلی محسوب میشه.

 

 


ادامه مطلب
[ جمعه ٤ آذر ۱۳٩٠ ] [ ٤:٤۱ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

 GRATINگراتن

  • a dish containing vegetables or fish, covered in cheese or cheese sauce and

cooked in an oven

 


گراتن غذائیه که مرکب ازلایه های سبزیجات گوشت و پنیرو سس هست که داخل فر پخته میشه


SOUFFLEسوفله

a baked food made with eggs, flour, milk and often cheese or fruit all mixed together until it is light and full of air

 

 

غذائی است پفکی و خیلی سبک که با تخم مرغ ، پنیر  ، ارد شیر وانواع گوشتها و سبزیجات تهیه میشه که به صورت گرم سرو میشه درغیراین صورت پفش میخوابه

 


CASSEROLEکاسرول

A) food that is cooked slowly in liquid in a covered dish in the oven:
chicken casserole

کاسرول به غذائی که گفته میشه که داخل یه ظرف دربسته و مایعات داخل فر پخته میشه



B)a deep covered dish used for cooking food in an oven

کاسرول به ظرف عمیق و درداری هم گفته میشه که برای پخت درفر به کارمیره

[ سه‌شنبه ۱ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٠٩ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

 CREAMکرم

 

کرم دو معنی داره:


A) used in the names of foods containing cream or something similar to it:


به معنی خوراکی هائی هستند که با خامه تهیه میشن مثل کرم موز ، کرم پرتقال ، یا سوپ کرم

B) a thick yellow-white liquid that rises to the top of milk:

معنی دوم هم به معنی خامه هست که هممون میدونیم

 


MOUSSEموس

 


موس ازکلمه فرانسوی قدیمی moss به معنی حباب گرفته شده

 


a) a sweet food made from a mixture of cream, eggs, and fruit or chocolate which is eaten when it is cold

 

 

 

خوراکی شیرینی هست که ازترکیب خامه ، تخم مرغ ( مخصوصا سفیده تخم مرغ) میوه ها و شکلات تهیه شده و سرد سرو میشه فرقی که موس با پودینگ وکرم ها داره سبک بودن و پفکی بودن اونه. بنابراین در موسها اصلا از ژلاتین استفاده نمیشه چون ژلاتین دسر رو سنگین میکنه هرجا دستور موسی دیدین که زلاتین توش بود ، بدونید که اشتباهی تو نامگذاری بوده.
chocolate mousseموس شکلاتی
raspberry mousseموس تمشک

 



b) a food that is mixed and cooked with cream or eggs so that it is very light:
salmon mousse

 

غذائی که ازترکیب و پختن خامه و تخم مرغ بو جود میاد و بسیار سبکه مثل موس سالمون ، دراین تعریف میشه گفت موس و سوفله تا حدودی همپوشانی دارن.با این تفاوت که درموس غذائی از پنیر استفاده نمیشه ( همونطور که گفته شد خاصیت موس سبک بودن اونه )
 
 

فروماژ Fromage

فروماژ نوعی دسره که مشخصه بارز اون داشتن تخم مرغ زیاد به همراه خامه پرچربه ، فروماژ دسرسنگینیه و حالت پنیری داره برا همین بهش میگن فروماژ (درزبان فرانسه fromage به معنی پنیر هست و به صورت "fghomazh " تلفظ میشه)

[ سه‌شنبه ۱ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٥۸ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]

بعضی اصطلاحات و لغات خارجی که درآشپزی ما مرسوم شده گاها" ناشناسه ، برخی دوستان عزیزم سوالاتی دراین زمنیه داشتند ، البته من این پست رو دروبلاگ " الطاف خداوندی " هم نوشته بودم اما چون بی ربط به این وبلاگ نیست به اینجا هم اضافه میکنم امیدوارم براتون مفید باشه

برای پیگیری مطالب اینچنینی می تونید به دایره المعارف آشپزی مراجعه کنید

 

 

PUDDINGپودینگ

 

پودینگ معانی مختلفی داره :

A) especially British English: a hot sweet dish, made from cake, rice, bread etc with fruit, milk or other sweet things added


درانگلیس پودینگ به خوراکی گرم و شیرینی گفته میشه که ازکیک ، برنج ، نان ، میوه و خوراکی های شیرینن تهیه میشه


B)especially American English: a thick sweet creamy dish, usually made with milk, eggs, sugar, and flour, and served cold:
chocolate pudding


درآمریکا پودینگ به خوراکی خامه دارشیرینی گفته میشه که از شیر، تخم مرغ ، شکرو اردتهیه میشه و به صورت سرد سرو میشه یعنی همون چیزی که ما به عنوان پودینگ میشناسیم


C) British English : dessert
a sweet dish served at the end of a meal
for pudding
There is ice-cream for pudding
.


درانگلیس واژه پودینگ گاها معادل دسر به کاربرده میشه یعنی به هرنوع دسری پودینگ میگن


D) British English : pie
a hot dish made of a mixture of flour, fat etc, with meat or vegetables inside:
steak and kidney pudding

درانگلیس واژه پودینگ گاها معادل پای به کارمیره

 

PARFAITپارفه

American English: a sweet food made of layers of ice cream and fruit
پارفه نوعی دسر آمریکائی هست که مرکب ازلایه های بستنی و میوه ست . مطلقا چیز دیگه ای داخل پارفه ریخته نمیشه
 


TRIFLEترایفل

a cold British sweet dish made of layers of cake, fruit, jelly, custard, and cream

ترایفل نوعی دسر انگلیسی هست که بمب کالریه! و ازلایه های کیک ، میوه ، ژله ، خامه ، کاستر و مغزها تهیه میشه
[ سه‌شنبه ۱ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٤٢ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed