دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

 

کته یکی ازروشهای بسیار مناسب برای پخت برنجه به شرطی که خوب دربیارید، وقتی شما برنج رو آبکش میکنید ۸۰ درصد مواد مغذی اون رو دور می ریزید برای امتحانش میتونید آب برنجتون رو موقع آبکش کردن بزارید خنک بشه و باهاش گلدونهاتون رو آبیاری کنید ببینید چقدر خوب رشد میکنند! پس حیفه که برنج رو آبکش کنید.

باروشی که بهتون توضیح میدم یه کته عالی خواهید داشت که حتی ممکنه با برنج آبکش شده اشتباه بشه.

 

 

مواد لازم برای ۴ نفر

 

برنج ایرانی : ۳ پیمانه

به هیچ وجه ازبرنج های هندی و پاکستانی استفاده نکنید چون هضم این برنج ها به صورت کته برای معده سخته ، برنجهای خارجی هم که که کته ش خوب درنمیاد.

آب: ۴ پیمانه

این میزان آبی که گفتم دقیق نیست ، بسته به نوع برنجتون فرق میکنه هرچی برنج کهنه تر باشه آب بیشتری میبره ، البته من همیشه همین قدر آب استفاده میکنم اگه کته نپخته باشه حرارت رو کم میکنم تا بخارکنه و بپزه ، مامان بزرگم میگه آب باید به قدری باشه که یک بند انگشت بالای سطح برنج قرار بگیره من تو قابلمه های متعدد امتحان کردم دیدم همین یک واحد بیشتر تقریبا برابر با اندازه گفته شده مامان زرگمه.

نمک: یک قاشق غذاخوری

این مقدار نمک برای ۳ پیمانه برنج نرماله ولی میتونید با چشیدن آبش هم تست کنید آب برنج نباید شور یا شیرین باشه.

روغن جامد یا کره : ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

 

برای شروع برنج رو سه بار بشوئید تا نشاسته اضافی اون بره ، برای شستن خیلی آروم بین کف یک دست و انگشتهای بسته دست دیگه برنج رو زیر آب ماساژ بدید توجه داشته پاشید که چنگ زدن به برنج و محکم شستنش باعث خرد شدن اون میشه.

بعد آب وبرنج و نمک رو مخلوط کرده ، در قابلمه رو بزارید و دوساعت بهش استراحت بدید.

بعد بزارید رو حرارت زیاد به محض جوشیدن حرارت رو کم کنید روغنش رو بریزید ودرظرف رو بزارید تا به آرامی جوشیده و پخته بشه. دراین مرحله میتونید مخلوطی اززعفرون وزردچوبه به برنجتون اضافه کنید تا کته زرد رنگ داشته باشید ( مثل عکسی که میبیند ) درانتها تست کنید و بعد ازپختن دم کنید.

نکته اول : اگه احیانا دیدید کته نپخته ومیخواهیبد بهش آب اضافه کنید حتما ازآب جوش استفاده کنید. درهرحال اضافه کردن آب بعد از پخت تا حدودی کیفیت کته رو پائین میاره.

نکته دوم : یه روش دیگه هم هست که دراون حالت برنج خشک رو کمی درروغن تفت میدید بعد مثل روش بالا می پزید دراین حالت کته شما مزه دودی میده که البته من این روش رو زیاد نمی پسندم.

نکته سوم: اگه عجله داشته باشید میتونید برنج رو نیم ساعت با آب ولرم مایل به گرمی خیس کرده و بعد بپزید البته بدون خیس کردن هم میشه ولی دراین حالت مثل برنج آبکششده قد نمیکشه .

 

[ ] [ ] [ مدیر ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed