دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

فلان کیک یه کیک بسیار خوشمزه ست که دراثر رد شدن مایع کارامل ازداخل کیک بسیار خوشمزه میشه ، دراین پست نوع دسریش رو آموزش میدم به امید خدا نوع کلاسیک اون رو هم به زودی خواهم نوشت

این کیک کلا ازدو جز تشکیل میشه ، یک جزء کرم کارامل ساده یا شکلاتی و یک جزء کیک ساده شکلاتی یا وانیلی

شما میتونید از پودر کیک آماده و کرم کارامل آماده هم استفاده کنید ، ابتدا دستورهای متفاوت رو براتون می نویسم بعد میریم سراغ طرز تهیه این کیک خوشمزه


جزء کیکی

شما ازهرنوع کیکی به جز کیکهای اسفنجی و سبک میتونید برای این کیک استفاده کنید برای نمونه دستور تهیه یک نوع کیک ساده وانیلی و دونوع کیک شکلاتی رو براتون مینویسم

کیک شکلاتی ۱

مواد لازم


تخم مرغ 4 عدد


وانیل نوک قاشق چایخوری
روغن نصف لیوان
شکر یک لیوان
ماست با چنگال زده شده 2/3 لیوان
پودر کاکائو 2 قاشق چایخوری پر
جوش شیرین 1 ق چ
بیکینگ پودر 1 ق چ
دارچین 1 ق مربا خوری پر
آرد 1/2 و 1 لیوان به علاوه 1 قاشق غذا خوری


تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن دستی میزنیم تا کمی تغییر رنگ بده و کف کنه و شکر داخل تخم مرغ حل بشه. بعد ، روغن و ماست و دارچین رو بهش اضافه می کنیم و باز کمی هم میزنیم
بعد پودر کاکائو و آرد رو الک می کنیم و همراه با جوش شیرین و بیکینگ پودر به مواد کم کم اضا فه میکنیم و هی با قاشق هم میزنیم تا آرد گلوله نشه


کیک شکلاتی ۲

مواد لازم


تخم مرغ 2 عدد متوسط
شکر 1/4 پ( 3 ق غ پر)
شیر 1/3 پ
روغن مایع 5 ق غ
آرد 1 پ که با 1 ق مرباخوری بکینگ پودر 3و4 بار الک شده
پودر کاکائو 2 ق غ ( بهتره همراه آرد الک بشه)
وانیل 1 ق مرباخوری


تخم مرغ ها و شکر را با دور بالای همزن اینقدر میزنیم تا حجمش چند برابر شود و خوب پفی و سبک شود( حدود یک ربع)
وانیل را اضافه میکنیم شیر و سپس روغن ر به ترتیب اضافه میکنیم و هر مرحله با دور متوسط 30 ثانیه می زنیم
مخلوط آرد و کاکائو را با الک کم کم اضاقه میکنیم و در همین حین با حرکت دورانی لیسک مخلوط میکنیم تا آرد و بقیه مواد در هم آمیخته شوند،

 

کیک وانیلی

آرد سفید : 2 پیمانه (250 گرمی یا لیوان های دسته دار )
تخم مرغ : 3عدد
وانیل شکری : یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر : یک قاشق مرباخوری
کره 80 گرم
شیر : نصف پیمانه
شکر : 3/4 پیمانه

تخم مرغ ها رو با مفتول یا همزن هم بزنین بعد وانیل شکری و شکر اضافه کرده و هم بزنین حالا کره و شیر رااضافه کنین . آرد و بکینگ پودر رو به مایه اضافه کنین . حالا دیگه به آرومی با قاشق مخلوط کنین .

جزء کاراملی

روش اول

شیر غلیظ شده شیرین (sweetened condensed milk):ر 350 گرم... (دستور در پایین)
شیر غلیظ شده بدون شکر (evaporated milk):ر 300 گرم
شیر: 1/2 پیمانه
پنیر خامه ای یکدست شده: 220 گرم
تخم مرغ: 5 عدد
وانیل: 1 قاشق چایخوری

شربت کارمل:
(در آخرین مرحله آماده کنید که ریختنش راحت باشه)
شکر قهوه ای: 1 پیمانه
کره در دمای محیط 7 ق غ
شیر 2.5 ق غ
وانیل 1/2 ق چ

کره را در ظرفی با کف ضخیم روی حرارت متوسط آب کنید،
شکر قهوه ای را اضافه کنید و هم بزنید،
در همین زمان شیر را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا وقتی یکدست بشه و به جوش بیاد
وانیل را هم اضافه کنید و از حرارت بردارید تا به دمای محیط برسه


آماده کردن کرم: ( اگر از کرم کارامل معمولی استفاده میکنید دستوری به کار ببرید که تخم مرغش مثل کیک کاملا زده میشه تا بویی یاقی نمونه و همراه شیرش خامه غلیظ هم بریزید که خوششمزه تر بشه)
شیر غلیظ شده شیرین، شیر غلیظ شده بدون شکر و شیر معمولی را با هم در میکسر مخلوط کنید، سپس پنیر خامه ای، تخم مرغ ها و وانیل را اضافه کنید و باز مخلوط کردن رو در میکسر ادامه بدید تا وقتی کاملا یکدست بشه، ( خوب میکس کنید تا تخم مرغ هم کاملا زده بشه)

 

شیرغلیظ شده شیرین یا condensed milk :
آب جوش 120 میلی لیتر
پودر شیر 220 گرم
شکر سفید 200 گرم
مارگارین یا کره 30 گرم..

آب جوش را در مخلوط کن یا فودپروسسر بریزید
کره و شکر رو اضافه کنید و دکمه رو بزنید تا مخلوط بشن
سپس پودر شیر و اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید تا یکدست و غلیظ بشه
بعدشم استفاده کنید... بدون شکرش هم میشه:evaporated milk

 

روش دوم

اگه روش اول به نظرتون سخته و نمیتونید موادش رو تهیه کنید میتونیداز یکی از دودستور زیر که قبل تو وبلاگ گذاشته بودم استفاده کنید

کرم کارامل

روش سوم

استفاده از پودر کرم کارامل آماده

بعد ازاین توضیحات مفصل میریم سراغ کیک کارامل دسری که خیلی راحت تر از کیک کارامل کلاسیک هست تو یه ژست دیگه مفصلا درمورد این کیک و ریزنکته هاش براتون مینویسم درسته به نظر کمی مشکل میاد اما یه کیک متفاوت وبسیار خوشمزه ست .

کیک کارامل دسری

این مقدار موادی رو که میگم واسه 6 تا لیوان دسری هست که هرکدوم 2 پیمانه گنجایش دارن


کیک شکلاتی رو با دستور شماره ۲ درست کردم بعد این مایع رو ریختم تو شش تا لیوان دسری



یک بسته کرم کارامل آماده رو با 2 لیوان شیر حل کردم گذاشتم رو حرارت فقط تا حدی که حل بشه نه بجوشه ، بعد ریختم تو لیوانها
 
 
 
 
 

بعد به مدت 20 دقیقه گذاشتم تو ماکروویو با کلید ترکیبی 3 ( کمترین حرارت ) بعد از پخته شدن به این شکل دراومدن

 

میبینید که کرم کارامل پائین رفته و کیک در سطح قرار گرفته .....

بعدش گذاشتم تو یخچال 2 ساعتی بمونه تا کرمها ببندن ، سس کاراملی آماده رو که توبسته کرم کارامل بود رو ریختم روشون و چون توخونه فقط ژله انگور داشتم روشون ژله انگور ریختم زیاد رنگش جالب نشد چون قهوه ای با بنفش ترکیب خوبی نیست شما اگه ترکیب کیکتون مثل من بود یه ژله رنگ روشن بریزید روش ) درآخر هم روشون اسمارتیز ریختم . میتونید با خامه یا هرچیز دیگه ای که دلتون خواست تزئین کنید.

 

نکته اول:چون شیر موجود درکرم دراثر حرارت کمی سرریز میشه اولا یک سوم حچم لیوانها باید خالی باشه و دوما بهتره که یه ظرف زیر لیوانها قرار بدید تا ماکرو ویو شما کثیف نشه.

نکته دوم: میتونید داخل فرهم تهیه کنید هیچ مشکلی نداره

نکته سوم : چون براثر سرریز شدن شیر دیواره لوانها کثیف میشه بهتره تا سرد نشده دیواره اونها رو با دستمال تمیز کنید.

[ پنجشنبه ۱٠ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:۱٥ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed