دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

 

کیک اسفنجی که معادلsponge cake هست یک کیک بسیار سبکه که پایه بسیاری از دسرها ، شیرینی ها و کیک های مجلسیه ، این کیک معمولا زیاد شیرین نیست .

مواد اصلی اون تخم مرغ ، شکر ، آرد و بکینگ پودر هست ، تو بعضی دستورها بهش شیر داغ با آب جوش هم اصافه میکنن که نقش این مایع داغ ، زدودن کامل بوی تخم مرغ هست ، من اینجا دوتا دستور رو براتون می نویسم هردوش امتحان شده و خوش کیفیت هستند.

درهردو دستور میتونید به جای یک سوم میزان آرد از نشاسته ذرت استفاده کنید این کارباعث بهتر شدن کیفیت کیک شده و کیک شما دقیقا مثل کیکهای قنادی ها میشه.


 

 

روش اول

 

دراین روش به ازای هرتخم مرغ متوسط یک قاشق غذاخوری پر آرد ( معادل 30 گرم )و یک قاشق غذاخوری شکر مصرف میشه

 

مواد لازم

 

تخم مرغ : 6 عدد

شکر: 6 قاشق غذاخوری

آرد : 6 قاشق غذاخوری پر معادل 180 گرم

پکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری

وانیل : مقداری

 

طرزتهیه

 

زرده و سفیده رو از هم جدا کنید.

سفیده رو کامل بزنید تا جائی که وقتی ظرف رو برمی گردونید سفید ها نریزه . اگه دستتون کنده ونمیتونید سریع عمل کنید بهتره سفیده زده شده رو بزارید تو یخچال تا آب نندازه.

زرده و شکر و وانیل رو اونقدر بزنید تا کرم رنگ شده و حجمش زیاد بشه ، این مرحله خیلی مهمه واگه کم بزنید کیک شما بوی تخم مرغ میده ،

آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و 3 بار الک کنید ، آرد رو در سه مرحله به زرده و شکر اضافه کنید و با لیسک یا قاشق به حالت دورانی ازته ظرف به طرف بالای ظرف مخلوط کنید ، وقتی آرد و زرده ها خوب با هم مخلوط شدند سفیده رو هم درسه نوبت به مواد افزوده وبه آرامی هم بزنید

توجه کنید که برای حل شدن کامل سفیده وسواس به خرج ندید! دونه های ریز سفیده داخل مایع شما دیده خواهند شد

اگه خیلی مایع کیک رو هم بزنید پف نهائی کیک شما کم خواهد شد.

ته قالب رو کاغذ روغنی بندازید ومایع کیک رو بریزید روش ، اگه توفر خواستید تهیه کنید ، فر رو ازده دقیقه قبل گرم کنید و کیک رو به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه دردرجه حرات۱۷۰ درجه سانتی گرادقرار دهید

اگه تو ماکرو ویو خواستید تهیه کنید به مدت 6 دقیقه روی کلید ترکیبی 3 کیک رو بپزید.

 

روش دوم

 

دراین روش به ازای هر تخم مرغ متوسط ۴۰گرم آرد ،۳۰ گرم شکر و یک قاشق غذاخوری شیر داغ یا آب جوش استفاده میشه .

 

مواد لازم

 

تخم مرغ : 5 عدد

آرد:200 گرم

شیرداغ یا آب جوش: نصف پیمانه

شکر: ۱۵۰ گرم

بکینگ پودر : یک قاشق غذاخوری پر

وانیل : مقداری

 

طرز تهیه :

 

 

زرده و سفیده رو به روش قبل تهیه کنید.

سفیده زده شده :

 

زرده زده شده:

 

 

مایع داغ رو به زرده ها اضافه کرده و سریع هم بزنید تا زرده ها نبره ، دراین حالت حبابهای ریزی روی مایع ظاهر میشن

 

بعد آرد و بکینگ پودر رو هم 3 بار الک کرده و به مایع اضافه کنید ، مطلقا ازهمزن استفاده نکنید و با قاشق یا لیسک به حالت دورانی که توضیح دادم آرد رو مخلوط کنید

 

 

یک سوم سفیده رو به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید

 

 

مابقی سفیده رو هم افزوده و خیلی آرام با حرکات دورانی مخلوط کنید

 

 

همونطوریکه گفتم تو قاطی کردن سفیده وسواس به خرج ندید! دوه های ریز سفیده تو مایع کیک دیده خواهند شد.

 

 

ته قالب کاغذ روغنی بندازید و مایع رو بریزید توش

 

و کیک رو تو همون درجه حرارت روش اول بپزید

 

این هم کیک من بدون تزئین ، همونطوریکه میبینید کامل پف کرده و مشکلی نداره

 

 

کیک اسفنجی درعین سادگی قلقهای خاص خودش رو داره که اگه رعایت نکنید نه تنها پف کیک شما میخوابه بلکه اصلا نمیشه خورد! چون شبیه یه تیکه لاستیک میشه ، من این قلق ها رو که به مرور در اثر تجربه کسب کردم براتون مینو یسم ، با رعایت کردن همه اونها محاله که کیک شما خوب درنیاد!

۱-بعد از اضافه کردن آرد موادر رو خیلی اروم با لیسک هم میزنین( به حالت دورانی ) تا وقتی که آرد حل بشه آرد رو بهتره که کم کم رو مایع الک کنید تا گلوله گلوله نشه که مجبور بشین زیاد هم بزنی چون دراین صورت پف کیک فاتحه !

۲- فقط 5 دقیقه آخر زمان پخت اجازه داریم در فررو باز کنیم اگه برای چک کردن پخت قبل از این زمان در فررو باز کنیم پف کیک میخوابه


۳-دوستی میگفت قالبهای آلومینیومی بهتر باعث پف کردن کیک میشن ( البته این فقط یه احتماله )


۴- زرده و سفیده رو که از هم جدا شدن حسابی باید بزنین طوریه زرده حجمش زیاد شده و کرم رنگ بشه و سفیده وقتی ظرف رو برمی گردونین از جاش تکون نخوره!


۵-سفیده بادور تند همزن و دریک جهت هم زده میشه

۶- زرده با دور متوسط همزن زده میشه و جهت مهم نیست

۷-یک ربع قبل حتما فرروروشن کنین تا گرم بشه البته گرم نه داغ! چون اگه داغ باشه پف کیک میخوابه

۸- آرد و بکینگ پودر رو حداقل دو بار باید الک کنین


۹- اولا وقتی توفر یا ماکو ویو کیک گذاشتید اصلا نباید لرزشی به اونهاوارد بشه مثلا توفر کیک باشعه وشما یه قابلمه سنگین رو بزارید رو گاز!

 


۱۰- بعد ازپخت کیک حداقل 15 دقیقه درفر ا ماکرو روبازنکنید تا کیک شما باصطلاح هوا به هوا نشه و پفش سرجاش بمونه!

 

[ شنبه ۱٢ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ۳:٤٧ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed