دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

باقلا پلو رو اصولا با گوشت ماهیچه تهیه میکنند اما جایگزینهائی مثل گوشت گردن ، گوشت قرمز و مرغ وماهی هم داره ، خواهرمن ماهیچه رو به خاطر چسبندگی که داره دوست نداره برای همین من با مرغ پختم .

 

 


 

مواد لازم

 

برنج : 4 پیمانه

خلال باقلای تازه : 2 پیمانه

شوید خشک : یک پیمانه

( به نظر من این ترکیب بهترین ترکیب برای باقلا پلو هست اما جایگزین های دیگه ای هم داره که درآخر شرح میدم )

 

طرز تهیه

 

 

برنج رو بسته به نوعش از 24 ساعت قبل یا کمتر با سنگ نمک خیس میکنید ، بعد اون رو ابکش کرده و یه سری سریع روش آب سرد میگیرید ، اب رو درقابلمه می جوشونید و برنج رو می ریزید توش همین که برنج یه جوش زد ومثل تصویر زیر کف کرد

 

 

باقلا رو میریزید توش ( من چون همیشه ازباقلای تازه استفاده میکنم به لحاظ لطیف تر بودنش دیرتر ازبرنج داخل آب می ریزیم )

 

 

وقتی برنج پخت ( نگران نباشید دراین مدت باقلا ها هم حتما پخته اند )

 

 

اون رو آبکش میکنیم یه سری آب سرد روش میگیریم .( مدت زمان مناسب برای برداشتن برنج زمانی هست که وقتی دونه برنج رو بین دو انگشتتون له میکنید سه قسمت بشه )

 

 

 

ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر تون رو بندازید و بعد لایه لایه ازمخلوط برنج و باقلا و شوید خشک داخل قابلمه بریزید ، برنج رو گنبدی بکنید کمی روغن روش بریزید ودم کنید.

 

 

 

موقع سرو هم میتونید کمی ازبرنج رو زعفرانی کنید و پلو تون رو باهاش تزئین کنید.

 

برای مرغ هم من مرغ رو با سیب سیر برگ بو پیاز و کرفس گذاشتم پخت بعدش رب رو تو کمی کره تقت دادم بهش ابغوره ، زردچوبه و زعفرون زدم و کمی هم از آب مرغ ( حدودا نصف فنجان ) ریختم توش و مواد رو هم زدم تا یکدست بشه بعد مرغ گذاشتم داخلش و روحرارت ملائم سرخش کردم.

 

اگر خواستید به روش کاملا سنتی ازماهیچه استفاده کنید به نظرم بهترین روش پخت ماهیچه به شرح زیره :

پیاز رو خلال کنید و تو کره تفت بدید بعد دو حبه سیر خلال شده هم بهش اضافه کنید کمی زعفران و زرد چوبه هم افزوده و ماهیچه رو تواین مخلوط تفت بدید بعد هر ادویه ای دلتون خواست بهش بزنید ( من ترجیح میدم هیچ ادویه ای نزنم ) و بعد دولیوان آب بریزید توش و بزارید خوب بپزه و بعد با سسی که ته ظرف جمع میشه سرو کنید . شک نکنید که ماهیچه بسیار خوشمزه ای خواهد شد .

 

 

و اما نکات تهیه این غذا:

 

1-باقلا پلو رو معمولا با روغن حیوانی میخورند ( هرچند من اصلا دوست ندارم !) اگه خواستید روغن حیوانی بریزید حتما موقع سرو روی غذا بدید چون اگه موقع دم کردن روی غذا بدید طعمش تا حدودی فرق خواهد کرد.

 

2- اگه ازباقلای خشک استفاده کردید لازمه که قبل ازاستفاده 2 ساعت درآب سرد خیس کنید بعد جدا بپزید و موقع آبکش کردن برنج دراخرین لحظه بریزید تو برنج هم بزنید و آبکش کنید.

 

3- اگر باقلای شما موقع تهیه و خلال کردنش تازه نباشه و لطافت لازم رو نداشته باشه باید 5 دقیقه قبل ازبرنج تو آب جوش ریخته بشه ، چون این باقلا ها مدت زمان زیادی برای پخت مصرف میکنند ، هرچند توصیه من به شما این است که حتما باقلای تازه رو خلال کرده و فریز کنید .

 

4- میتونید ازشوید تر هم استفاده کنید دراین حالت مقدارش 2 پیمانه برای 4 پیمانه برنج خواهد بود ، هم میتونید این شوید رو درمرحله آخر به برنج اضافه کنید هم بزنید و ابکش کنید ( ممکنه برنجتون سبز بشه ! ) هم میتونید مثل شوید خشک لایه لایه موقع دم کردن داخل برنج بریزید اما درهردو حالت کیفیت باقلا پلو مثل باقلا پلو با شوید خشک عالی و یکدست نخواهد شد . عطر و کیفیت شوید خشک به نظر من بهتره .

 

5- اگر شوید را چه خشک و چه تر داخل رنج بریزید و مخلوط کرده سپس ابکش کنید سه حالت قطعا" اتفاق خواهد افتاد:

الف ) رنگ برنج سبزتر خواهد شد

ب ) مقداری ازشوید شما دراثر ردشدن از آبکش و چسبیدن به اون به هدر خواهد رفت

ج ) عطر شوید داخل غذا به دلیل جوشیدن کمتر خواهد شد .

 

6- بعضی ها عادت دارند باقلا رو جدا بپزند و بعد شوید باقلا و برج رو لایه لایه داخل قابلمه ریخته ودم کنند اما درواقع نیازی به این کار نیست هنر کدبانوگری اینه که شما زمان پخت مواد روبا هم هماهنگ کنید و داخل یه ظرف بپزید اینطوری هم غذای شما یکدست تر میشه وهم وقت کمتری مصرف می کنید .

[ جمعه ٤ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ٥:٢٤ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed