دادلی دوزلی
این وبلاگ یک سایت مرجع برای آشپزی ایرانی و بین المللی است.در این وبلاگ آشپزی را با تمام نکات و فوت وفن هایش یاد بگیرید. تمامی دستورات و عکسها دست پخت نویسنده بوده و کاملا امتحان شده اند ، نام این وبلاگ درزبان ترکی معنی خیلی خوشمزه را تداعی می نماید ، دادلی به معنی خوش طعم و دوزلی به معنی بانمک است 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک های باحال

شیرینی مشهدی رو که فکر میکنم همه شما بلد باشید ، یه شیرینی راحت و درعین حال پرازپتانسیل!

 

شما میتونید با انواع و اقسام رنگها و طرحها اون رو تهیه کنید و خلاصه دستتون برای ابتکار و هنرنمائی بازه
 

مواد لازم

 

آرد سفید: 800 گرم.
پودر قند: 200 گرم.

 

کره یا روغن قنادی( روغن صاف): 400 گرم.
زرده تخم مرغ : 4 عدد.
وانیل: 1 ق چ.
نمک: 1 ق چ.

مواد لازم برای تزئین

 

شکلات تخته ای سفید و سیاه

 

انواع مغزها

 

مارمالاد

 

خامه

 


طرز تهیه خمیر پایه

 

کره و پودر قند را به همراه وانیل در ماشین همزن ریخته و با دور پایین به مدت یک ربع خوب می زنیم تا کاملا پوک و سبک شود( در قنادی چون از روغن صاف استفاده می شود مدت زمان زدن حدود 20 تا 25 دقیقه است). زرده های تخم مرغ را کم کم به مواد اضافه کرده و خوب می زنیم. همزن را خاموش کرده و مخلوط آرد و نمک را کم کم بر روی مواد الک می کنیم و به کمک دست همه ی مواد را مخلوط میکنیم تا خمیر بدست آید. نکته ی مهم در شیرینی آلمانی گرفتن خمیر است. این شیرینی باید پس از پخت نرم و پوک باشد. در صورتی که آرد به مقدار لازم اضافه نشود شیرینی در فر باز شده و شکل خود را از دست می دهد و اگر بیش از اندازه آرد اضاف کنید شیرینی پس از پخت خشک میشود. بنابراین گرفتن خمیر نیاز به تجربه دارد. خمیر بدست آمده را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را روی سطح آرد پاشی شده به کمک وردنه پهن کرده و با کاترهای بیضی و دایره ای و قلبی شکل در هر مرحله خمیر را قالب می زنیم.. البته دقت شود که در هر مرحله تعداد شیرینی ها زوج باشد. شیرینی را به مدت 10 الی 15 دقیقه در طبقه وسط فر از پیش گرم شده با دمای175 درجه قرار دهید.

طرز تهیه سس شکلاتی
برای هر رنگ شکلات و خامه را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند.

تزیین و روکش
شیرینی های پخته شده را پس از پخت به کمک مارمالاد جفت کرده و مطابق شکل های زیر به هر طریق که دوست داشتید تزئین میکنید ، شما میتونید به مایع خمیر این شیرینی زعفران یا کاکائو هم اضافه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شیرینی آلمانی با تخم مرغ پخته ( با تشکر ازشهلا جون )


 

کره 100 گرم

آرد 150 گرم

پودر شکر 50 گرم

زرده تخم مرغ 2 عدد ( آب پز شده )

زرده تخم مرغ یک عدد برای روی شیرینی ها

مربا یا مارمالاد - به مقدار لازم ( ترجیحا توت فرنگی )

انواع مغز خشکبار به مقدار لازم برای تزئین

وانیل نصف قاشق چایخوری


طرز تهیه


ابتدا 2 عدد تخم مرغ را آب پز کنید تا زرده آن کاملا" سفت شود .

بعد زرده را جدا کنید و بعد از اینکه کمی خنک شد با رنده کاملا ریز رنده کنید. کره را که به دمای محیط رسیده است و کاملا نرم شده است ، به زرده پخته شده اضافه کنید و ورز دهید تا کره و زرده رنده شده تخم مرغ با هم مخلوط شوند .

پودر شکر را هم اضافه کنید و مخلوط کنید و در نهایت آرد الک شده و وانیل را اضافه کنید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید.

این خمیر نیازی به آرد اضافه و یا ورز دادن بیش از اندازه ندارد و در حد مخلوط شدن مواد کافی است .
بعد خمیر را بوسیله وردنه باز کنید.

اگر زیر و روی خمیر را یک سفره پلاستیکی بگذارید ( یا کسیه فریزر باز شده ) و وردنه کنید ، راحت تر انجام میشود .

خمیر را با قالبهای مختلف به قطر حداکثر نیم سانتیمتر قالب بزنید .

دقت کنید که شیرینی ها را به صورت جفتی قالب بزنید و روی یک عدد از این شیرینی ها را که در قسمت بالا قرار میگیرد زرده تخم مرغ و به دلخواه پودر پسته . کنجد ، نارگیل ، مغز بادام و یا گردو بپاشید و در فر 200 درجه سانتیگراد بپزید. به محض اینکه دور شیرینی ها طلائی شد ، سینی را از فر خارج کنید و بدون حرکت دادن شیرینی ها، سینی را در مجاورت هوای باز قرار دهید تا شیرینی ها خنک شوند و بعد از خنک شدن بین هر دو عدد شیرینی مقداری مارمالاد یا مربا بریزید و قسمت دوم را روی آن قرار دهید . ( جفتی قالب زدن شیرینی ها به این دلیل بود )





اگر این نوع شیرینی را در ظرفی با درب بسته و دور از نور و رطوبت و در جای خنک نگهداری کنید تا حدود یک ماه قابل استفاده است بدون اینکه طعم و ظاهر آن تغییر کند .



نکته :



دقت کنید که پودر شکر و پودر قند در شیرینی پزی به هیچ وجه جایگزین همدیگر نیستند و هرکدام کارآیی مخصوص به خودشان را دارند .

برای به دست آوردن پودر شکر ، شکر معمولی ( یا اگر حرفه ای تر کار میکنید شکر شسته دانه ریز مخصوص قنادی ) را در مخلوط کن خرد کنید تا پودر شکر به دست آید .



برای الک کردن آرد توجه داشته باشید که اگر از آرد معمولی استفاده میکنید حداقل 12 بار و اگر از آرد مخصوص شیرینی پزی استفاده میکنید حداقل 2 بار آرد را الک کنید .

زمان پخت این شیرینی در فر با دمای ذکر شده ، بستگی به رنگ شیرینی دارد . معمولا بین 20 تا ۴۰ دقیقه ، شیرینی کاملا به رنگ دلخواه خواهد رسید .

 

[ یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ٧:٢٤ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت .+++لینک دوستان این وبلاگ فقط سایتها و وبلاگهای آشپزی میباشند که مطالب دست اول ارائه می دهند+++ با تشکر
موضوعات وب
RSS Feed