دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

کرم کارامل که به اون "فلن flan " و کارامل کاستارد هم گفته میشه نوعی دسر هست که اولین بار فرانسویها اون رو درست کردند ولی درسراسر دنیا سرو میشه ، درکشورهای اسپانیائی زبان و آمریکای شمالی " فلن" دقیقا معادل کرم کاراملی هست که ما میشناسیم اما درآمریکا انگلیس و فرانسه ، فلن به نوعی تارت کاسترد گفته میشه که با میوه سرو میشه

 


کرم کارامل ساده

مواد لازم

تخم مرغ 3عدد
شیر 2لیوان
شکر3/4لیوان
شکر برای کارامل کردن یک ونیم قاشق غذاخوری

 

طرزتهیه


شیر را با شکر میجوشانیم و تخم مرغ را میزنیم بعدش شیر داغ را اضافه میکنیم بهش سریع هم میزنیم که تخم مرغش (نمیدانم نپزه یا نبره) بعد آن یکم شکر را از قبل کارامل میکنیم میریزیم کف ظرف مورد نظر این مواد آماده شده را میریزیم روش به طریقه بن ماری به مدت 1 ساعت با دمای 180 میزاریم طبقه وسط فر وقتیاز فردراوردید بزارید چند ساعتی تویخچال خنک بشه بعد تو ظرف مورد نظر برگردونید

کرم کارامل مجلسی

مواد لازم


1 پیمانه شکر
2 پیمانه شیر
2 پیمانه خامه
8 عدد تخم مرغ بزرگ
نمک یک چهارم قاشق سوپخوری
آب جوش به مقدار لازم


طرز تهیه


نصف پیمانه شکر را داخل قالب کیکی به ابعاد 25 سانتیمتر و ارتفاع 4 سانتیمتر بریزید و در طبقه بالایی فر روی حرارت ملایم بگذارید. لبه قالب را با دستگیره بگیرید و در حالیکه شکر در حال ذوب شدن و تغییر رنگ به زرد است، آن را به طرفین حرکت دهید. وقتی که شکر کاملاً ذوب شد و تبدیل به مایعی طلایی-قهوه ای شد، قالب را از روی حرارت بردارید. و آن را سرازیر کنید تا شهد کاملاً از دیواره های ظرف خالی شود و ان را کنار بگذارید. 4 الی 5 دقیقه طول می کشد تا شکر به دمای ذوب برسد. پس لازم نیست در 5 دقیقه اول قالب را تکان دهید. تنها نزدیک به حرارت بایستید تا مواظب شکر باشید و هر یک یا دو دقیقه آن را تکان دهید. وقتی شکر شروع به طلایی شدن کرد یعنی زمان ذوب آن است و باید قالب را به طرفین تکان دهید. ظرف را به محض ذوب شدن از روی حرارت بردارید تا شکر سوخته نشود.



فر را از قبل تا 325 درجه فارنهایت گرم کنید. شیر و خامه را در ماهی تابه ای که روی حرارت متوسط گذاشته اید مخلوط کنید و صبر کنید تا حباب های کوچکی در اطراف تابه پدید آید. تابه را از روی حرارت بردارید. در همین حین، تخم مرغها را در ظرف دیگری انقدر بزنید تا کاملا مخلوط شود. سپس نصف پیمانه باقیمانده شکر، نمک و وانیل را اضافه و کاملاً هم بزنید. به آرامی مخلوط شیر داغ را داخل مخلوط تخم مرغ بریزید و در حین ریختن ظرف را مداوم تکان دهید بسیار مهم است که شیر را بتدریج اضافه کنید و در حال ریخت شیر، به سرعت به هم بزنید. در غیراینصورت تخم مرغ پخته و سفت می شود! اگر رگه های تخم مرغ را در مخلوط دیدید نگران نشوید، فقط به مخلوط کردن ادامه دهید.


قالبی که در ابتدا شکر در آن ذوب شده بود را داخل ظرف مخصوص پخت بگذارید. مخلوط را داخل قالب بریزید و تا لبه آن را پر کنید. آب جوش را داخل تابه پخت و تا ارتفاع وسط قالب بریزید و بمدت 35 تا 45 دقیقه حرارت دهید (تا وقتی که اگر یک کارد تیز را در وسط آن فرو کنید چیزی به کارد نچسبدمواظب باشید که کارد را تا انتها فرو نکنید تا برشی در سطح رویی کرم ایجاد نشود سپس از روی حرارت بردارید و در دمای اتاق سرد کنید. بسیار مهم است که کرم را قبل از واژگون کردن در بشقاب کاملا سرد کنید. وقت کافی به اینکار اختصاص بدهید. اگر هنوز گرم باشد و شما آن را در بشقاب واژگون کنید کرم به دیواره می چسبد و ترک می خورد.


برای خارج کردن از ظرف یک چاقو بردارید و کارامل را از دور دیواره قالب ببرید. یک بشقاب مخصوص سرو کم عمق را بصورت واژگون روی قالب بگذارید. قالب و بشقاب را محکم بگیرید و برعکس کنید طوری که بشقاب در زیر قرار بگیرد. تابه را تکان دهید و بلند کنید. کرم باید به نرمی به داخل بشقاب بیفتد. آن را در همین دمای اتاق یا سردتر سرو کنید.

نکته: درکرم کاراملی که به شکل رز هست ، کمی زعفرون دم کرده اضافه کردم طعم متفاوت وخوبی داشت میتونید امتحان کنید.

این ماهی قرمز هم کرم کارامل آماده ست که خیلی راحته ، یه بسته کارامل آماده رو تودولیوان شیرسرد حل کنید بعد بزارید روگاز یه دقیقه بجوشونید ، کارامل رو بریزید ته قالب مایع داغ رو هم بریزید روش و یک ساعت بزارید یخچال به راحتی ازظرف جداشده وبرمی گرده

[ چهارشنبه ۱٦ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:۳٤ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed