دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان
 
تارت نوعی خوراک پیراشکی مانند یا پیتزا ماننده که از دو بخش تشکیل می شه: یک بخش آاون لایه خمیریه و بخش دیگه موادیه که درون این خمیر قرار می گیرن. این مواد شامل انواع گوشت، ماهی، سبزیجات، میوه، مربا، مارمالاد، انواع پنیر، خامه، شکلات، کاسترد، مغز میوه یا دیگر انواع مواد شور یا شیرین می شوند.

این غخوراک دو مدل داره: یک مدل آن به این صورته که مواد میانی بین دو لایه خمیر قرار می گیرن که بهش میگن " پای " ، در مدل دوم، مواد را درون خمیر قرار داده و خمیر را می پیچند. برخی پای ها هم فقط قسمت زیرینشان خمیر داره و روی این خمیر، مواد پای (معمولاً در پای های شیرین) را قرار می دن. این نوع پای ها را تارت میگن. یکی از معروف ترین پای های شور مزه که فقط قسمت زیرش خمیر دارد، پای کیش هست.

اگر لازم باشه که خمیر پای بیشتر از مواد داخل پای بپزه، ابتدا خمیر را پخته و سپس مواد داخل پای را اضافه نموده و برای مدت کوتاهی دوباره آن را می پزند. گاهی اصلاً پخت مجدد لازم نیست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمیر پای و سرد شدن خمیر پخته، آن را در یخچال قرار میدن.

اندازه پای ها بسیار متفاوته و معمولاً به اندازه مواد داخل پای بستگی داره، اغلب خمیر را با توجه به نوع و مقدار مواد داخلی پای، تهیه می کنن. معمولاً خمیر پای، حاوی کره بوده و فراورده پوک و تردی را ایجاد می کنه.

پای های شیرین را اغلب با بستنی مصرف می کنن. این نوع غذا در کشورهای استرالیا و زلاندنو بسیار معروفه. سوپر مارکت ها و قنادی ها انواع مختلف آن را عرضه می کنن. در ایالات متحده آمریکا، پای هایی که مواد داخلی آنها استیک، قلوه، گوشت گاو چرخ کرده به همراه پیاز، مرغ یا قارچ باشد، به عنوان نوعی اسنک بسیار مورد مصرف قرار می گیرن. پای را معمولاً همراه با چیپس سیب زمینی می خورن.

آموزش امروز ما نوعی تارت شیرین هست که به عنوان دسر مصرف میشه ، این تارت پتانسیل زیادی برای تزئین و تنوع طعم با استفاده ازانواع میوه ها داره.

 

 


مواد لازم برای خمیر تارت

کره 120 گرم
پودر قند 60 گرم
آرد 200 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
نمک یک هشتم قاشق چای خوری


طرز تهیه

کره و پودر قند را بزنید تا نرم و لطیف شود.

سپس زرده تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و باز هم بزنید تا مواد کاملاً سفید و پفکی شود.

سپس آرد و نمک را اضافه نمایید و آرام مخلوط کنید. بهتر است با سرانگشت خمیر را مخلوط کنید تا روغن نیندازد.

خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و بگذارید یک ساعت در جای خنک بماند و استراحت کند.

قالب گرد مخصوص تارت را چرب کنید.


سپس خمیر را به طور یکنواخت در قالب، پهن کنید، به طوری که خمیر دیواره های قالب را نیز بپوشاند.

سپس با چنگال روی خمیر را چند سوراخ بزنید و قالب را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کرده اید، به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خمیر بپزد.

 

کرم کاستر

 

یک و نیم لیوان شیر

دو قاشق غذا خوری شکر

دو قاشق غذا خوری : پودر کاستر

 

 

شیر و شکر و کاستر و با هم مخلوط کنید بعد بزارید رو حرات ملایم و مرتب به هم بزنید تا وقتی که بجوشه یه جوش که زد از رو گاز بر دارید ، توجه کنید که این مایع کمی سفت تر از مایعهائی خواهد بود که برای تهیه دسر کاستر تهیه میشه.

 

تزئین تارت

 

کرم کاستر رو روی نان تارت بریزید و به طور یکنواخت پهن کنید ، بعد با میوه ها و کمپوتهای دلخواه روی اون رو بپوشونید ، من اززرد آلو ، کمپوت گیلاس ، مارمالاد توت و توت استفاده کردم ،

 

 

مرحله آخر ریختن ژله روی تارت هست تا دسر رو منسجم بکنه برای این کار به دو روش میتو نید عمل کنید:

 

روش اول

اگه از ژله آماده استفاده میکنید ژله رو به روشی که رو بسته بندیش گفته شده آماده کنید و بریزید رو تارت و بزارید 3 ساعت دریخچال بمونه تا خودش رو بگیره و آماده سرو بشه ، البته میتونید خودتون هم ژله رو اماده کنید برای این کار به ازاء هر یک لیوان آب میوه ، یک قاشق غذا خوری پر پودر ژلاتین رو به روش بن ماری تو آب میوه حل کنید ( آب مبوه رو با ژلاتین مخلوط کرده بزارید رو بخار آب تا حل بشه ) یا مقدا پودر ژلاتین رو یک قاشق چایخوری هم بیشتر درنظر بگیرید با نصف فنجان آب ولرم مخلوط کنید و بزارید رو بخار آب وقتی کامل حل شد به آب مبوه اضافه کنید ، بعد به هرمیزان شکر که مایل بودید به آب میوه اضافه کرده و بعد بریزید رو تارت و بزارید تو یخچال.

 

روش دوم

اگه مبتدی هستید و میترسید که نتونید ژله رو کنترل کنید به این ترتیب عمل کنید ، بعد از آماده کردن مایع ژله اون رو تو یه ظرف بریزید و بزاری تو یخچال تا نیم بند بشه بعد با قاشق بریزید رو سطح تارت و تارت آماده رو یه ساعت بزارید تو یخچال تا آماده سرو بشه، ولی توجه داشته باشید که روش اول روش ترجیحی است.

 

[ دوشنبه ۳ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٢٧ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed