دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

مامان من خیار شور هائی درست میکنه که طعمش معرکه ست ، یه بار امتحان کنید مشتری دائمش میشید:


موادلازم



خیار ریز قلمی : 2 کیلو

برگ کرفس: 200 گرم

شوید : 200 گرم

تلخون: یک کیلو

سنگ نمک: به میزان لازم ( اگه ازنمک معمولی استفاده میکنید خیار ها
نرم میشه ولی اگه ازسنگ نمک استفاده کنید کیفیت خیار شور شما خیلی خوب خواهد شد )

سیر: 4 حبه بزرگ

فلفل سبز تند: 4 عدد

زاج سفید: یک تکه کوچیک اندازه نخود



طرزتهیه



سبزی ها و خیار ها رو بشورید و بزارید خوب خشک بشن ( اگه خوب خشک نشه
کپک میزنه ) ، لازم نیست سبزیها رو خرد کنید ، بعضی ها خیار
ها و سبزیها رو نمی شورند و بعد خیار شورها رو آب میکشند اما مامان من از همون
اولش می شوره.

آب و نمک رو بزارید بجوشه ( تقریبا به ازا هر15 لیوان آب یک لیوان خرد
شده سنگ نمک به کار میره ) در انتها زاج سفید رو هم بندازید توش و وقتی حل شد از
رو گازبدارید.

خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم
لابه لای آنها قرار دهید ، آب و نمک رو بریزید روی مواد تا جائی که ظرف پربشه بعد
درش رو محکم ببندید و بزارید تا جابیفته بستگی به دمای هوا زمان لازم برای عمل
اومدن خیار شور متفاوته هرچه هوا گرمتر بشه زمان هم کمتر میشه



نکتهبسیار مهم :

دمای آب و نمکی که روی خیار شور می ریزید خیلی مهمه ، این آب باید گرم باشه نه داغ نه سرد!
یعنی وقتی انگشتتون رو توش می زنید نسوزه!



نکته خوشمزه:
اگه لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم بریزید میتونید همزمان شوری
گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید ، این نوع شوری گوجه فرنگی به قدری خوشمزه هست
که معمولا همون اولش از ظرف غیب میشن!!









توضیح درمورد زاج سفید



زاج سفید یه ماده ای هست که تو خیار شور دوتا کارانجام میده اولا مدت
زمان ماندگاری خیارشور را بالا میبره دوما باعث ترد شدنش میشه اگه استفاده نکنی زیاد
مهم نیست همه مواردی که من گفتم برای بالابردن کیفیت خیارشوره مثلا میتونید بانمک
معمولی هم درست کنید، زاج نریزید ، یا فقط از تلخون استفاده کنید...



دومورد
استفاده دیگه زاج سفید
:

اگه تو
محلول آب نمکی که برای قرقره دندان استفاده کنید زاج سفید بریزید باعث بند آمدن
خونریزی و محکم شدن لثه ها میشه




دوم
اگه تو آب برنج موقه آبکش کردن بریزید اولا برنجتون سفید سفید میشه دوما مقاومتش
دربرابر شفته شدن بالا میره
!



اینم یه مقاله کوچولو درمورد زاج سفید که تو هاردم بود



زاج سفید در حقیقت سولفات مضاعف پتاسیم و آلومینیم است که سولفات
آلومینیوم AL2(SO4)3, N H2O با نام
تجاری‌اش آلوم یا زاج سفید می‌باشد..زاج پتاسیم یا زاج معمولی بشکل بلورهای شفاف
با طعمی شیرین ، قابض و مشخص یافت شده و در ده قسمت آب سرد و 0/3 قسمت آب جوش و
2/5 قسمت گلیسیرین حل شده و در الکل غیرمحلول میباشد. زاج پتاسیم دارای چند ملکول
آب میباشد که در اثر حرارت آب تبلور خود را از دست داده و زاج خشک یا EَALUNCALCIN بدست می
آید. این زاج به آهستگی در 25 تا 30 قسمت آب حل میگردد. در درمان شناسی ، زاج سفید
و زاج خشک را بکار می برند، زاج با آمونیاک و املاح کلسیم و املاح باریم و سرب
ناسازگاری داروئی میدهد.

خواص فیزیولوژیکی : زاج آلبومین را منعقد کرده و آب بافتها را بخود می
گیرد. یکی از بهترین اجسام قابض و خون بند میباشد و در داخل و یا خارج مانع ترشحات
میگردد. و بعلاوه دارای خاصیّت ضدمیکربی نیز میباشد و از فساد و تخریب جلوگیری
میکند: در روی پوست سالم خیلی کمتر تا?ثیر مینماید ولی در مخاطات و زخمها تا?ثیرش
زیادتر است و موجب اثر قبض عروقی رگها شده و یک نوع احساس خشک شدن بافتها ظاهر
میگردد. محلول غلیظ و یا گرد آن برای پوست و مخاطات محرق میباشد. مقدار کم آن در
دستگاه گوارش موجب یبوست میگردد و مقدار زیاد آن باعث خراش و تحریک و ورم و التهاب
معده و روده ها میشود. اگر مدت مدیدی زاج را بکار برند موجب اختلالات ترشحی و عمل
جذب شده و دام مبتلا به یبوست میگردد. ولی بطور کلّی زاج داروی یبوست آور مو?ثری
نمیباشد. در داخل بدن زاج هیچ نوع تا?ثیر و عمل عمومی ندارد. اگر آن را از راه
دهان بدهند جذب آن از راه مخاط معده تقریباً هیچ است در بعضی از مشاهدات و تجربیات
درمانگاهی زاج در ادرار دیده شده است .

موارد استعمال : زاج را منحصراً بعنوان عنصر قابض بکار میبرند. گرد
زاج محرق است . و آن را
در روی زخمهای قانقاریائی و در زخمهائی که در حال جوانه زدن باشد و همچنین مخلوط
زاج و گردهای ضدعفونی را برای التیام دادن زخمها و تغییر وضعیت و حالت زخم بکار
میبرند. محلول یک تا پنج درصد آن را برای درمان ورم مزمن چشم و کاتار تجاویف سر و
کاتار گوش و اختلالات مخاط رحم و در داخل آن را در مسمومیّت املاح سرب بکار
میبرند. همچنین در تهیه ماسک برای لطافت و نرمی پوست زانو ،شانه ،آرنج و رفع بوی
عرق و در رنگرزی،دباغی،تهیه چسب و... استفاده می شود.

[ پنجشنبه ۱٥ مهر ۱۳۸٩ ] [ ۱:٤۳ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed