دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

دوستان عزیزم طاعات و عباداتتون قبول درگاه الهی

امروز هلیم رو آموزش میدم ازدوستانی که منتظر این غذا بودن عذر میخوام که کمی دیر شد چون غذاهائی که خواسته شده بود زیاد بودن و من مجبور بودم به نوبت اونها رو آموزش بدم

هلیم غذائیه که تو تبریز طرفدار زیادی نداره ، تازه تو تبریز هلیم فروشی زیادی وجود نداره من فقط یکیش رو می شناسم که اون هم هلیم هاش چنگی به دل نمیزنه برا همین هروقت دلم هلیم میخواد خودم آستین ها رو بالا می زنم

پی نوشت : دوستان عزیزم " حلیم " کلمه درستی نیست ، این کلمه به معنی " صبور و بردبار هست " ، کلمه " هلیم " برای این غذا درسته این کلمه به معنی غذائی هست که با گوشت و غلات پخته شده و به صورت له شده درمیاد. 


 مواد لازم

 

گندم پوست گرفته : 500 گرم

گوشت بدون استخوان : 500 گرم ( من گوشت و گندم رو هم اندازه میریزم چون خوشمزه تر میکنه ، و گوشت گردن رو هم بیشتر دوست دارم اما شما می تونید گوشت گوسفند ، گوشت ران گوساله و بوقلمون هم استفاده کنید و صد البته با بوقلمون بسیار لذیذ میشه )

نمک ، دارچین ، خلال بادام و پسته ، گردوی خرد شده ، کنجد سفید و پودر نارگیل : به میزان لازم

کره یا روغن حیوانی : 50 گرم

آب : مقداری

پیاز ریز شده : 2 عدد

 

طرز تهیه

 

گندم رو پاک کرده ، بشوئید و 24 ساعت خیس کنید و بعد آبش رو خالی کنید ، بریزید تو قابلمه و تا سرش آب پر کنید و بزارید رو حرارت و درش رو ببندید حرارت رو زیاد کنید وقتی جوشید کمش کنید و بزارید رو حرارت ملائم خوب پخته و شکفته بشه ،

این مرحله زمان زیادی میبره اصلا عجله نکنید حداقل 5 ساعت زمان میبره ، مواظب سررفتن گندم باشید.

وقتی گندم پخت نباید زیاد آبکی یا زیاد خشک باشه

پیاز رو تفت بدید بعد گوشت رو بهش اضافه کنید ، حدود 7 لیوان آب رو گوشت بریزید و اجازه بدید گوشت رو حرارت ملائم خوب پخته بشه تا جائی که تقریبا" وا بره و با اشاره ای رشته رشته بشه دراین مرحله تقریبا 2 لیوان باید گوشت آب داشته باشه .

توجه داشته باشید که به گوشت نمک نمی زنیم ، بعد از پخت نصف گوشت رو ریش ریش کنید ،

بقیه گوشت رو به همراه آب گوشت و پیاز و گندم پخته بریزید تو میکسر و خوب میکس کنید اگه دلتون بخواد می تونید تو این مرحله ازصافی رد کنید تا کاملا یکدست بشه.

یه مقدارازگوشتی رو که ریش ریش کرده بودید برا تزئین بزارید کنار و بقیه گوشت رو بریزید تو هلیم میکس شده , روغن ، دارچین و نمک رو هم اضافه کنید ( میزان دارچین ونمکش به دلخواه خودتونه )

و بزارید رو حرارت ، حدود نیم ساعت رو حرارت باشه و مدام هم بزنید ، زمانی که کش دار بشه آماده سرو کردنه. اگه هلیم آبش کم بود می تونید کمی آب جوش بهش اضافه کنید. اما اگه مراحل رو خوب رعایت کنید معمولا آبش اندازه میاد.

هلیم رو بریزید تو ظرف سرو وروش رو با دارچین ،بادام ، پسته ، گوشت ، گردو ، کنجد و نارگیل تزئین کنید ، اگه مشکلی با چربی ندارید میتونید قبل ازتزئین رو ی هلیم رو به روغن حیوانی آغشته کنید بعد تزئین کنید ( من مطلقا این کاررونمیکنم چون طعم زیاد روغن رو دوست ندارم )

نکته 1 : بعضی ها هلیم رو با شکر میخورن اگه دوست داشتید میتونید به جای نمک شکر ریخته و روش رو با شکر تزئین کنید.

نکته 2: میتونید گوشت و گندم رو با هم بپزید اما تو این روش رنگ هلیم تیره تر درمیاد.

[ دوشنبه ۳۱ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:۱٧ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed