دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان
سمنو یکی ازدسرهای سنتی بسیار خوشمزه و مقویه ، این دسر منسوب هست به حضرت زهرا ( س) و نذریه که خیلی ها معتقدن رد خور نداره میگن پای دیگ سمنو باید با طهارت و خلوص نیت ایستاد ، ما ایرانیها سمنو رو به عنوانی سمبلی از برکت و شیرینی تو سفره هفت سینمون قرار میدیم .

بیائید ازهمین حالا برای عید تمرین کنید خودتون سمنوی سفره هفت سینتون رو بپزید
این شما و این هم آموزش مصور سمنو
با کلی لاو ترکوندن برای مامان گلم

 

 

به طور سنتی برای یک کیلو گندم ،4 کیلو آرد مصرف میشه ولی ما زود زود می پزیم واسه همین 250 گرم گندم و یک کیلو آرد مصرف کردم

گندم رو 2 روز خیس می کینم بعد اونها رو داخل یک پارچه نمدار می پیچیم ، نم بودن پارچه رو مرتب چک میکنیم تا خشک نشه و درضمن مرتب گندمها رو زیر ورو می کنیم تا جوانه هاسبز نشن و ازهر طرف جوانه بزنن وقتی جوانه ها حسابی جوندار شدند (به فرموده مامانی این قسمت خیلی مهمه اگه زودتر برداری شیره کمتر درمیاد اگه دیرتر برداری سبز میشه و میزنه به تلخی )
   



بعد جوانه ها رو می ریزیم تو ماشین اب میوه گیری اون عصاره ای که بدست اومد میزاریم کنار
 


اون تفاله هاش که تو دستگاه بود روش اب می ریزیم خوب قاطی میکنیم یه نیم ساعتی میزاریم بمونه بعد ازالک رد می کنیم این کاررو دوبار انجام میدیم ( هرچند مامان میگفت سه بار این کاررو انجام میدهند ولی من 2 بار انجام دادم تا خوشمزه تر باشه)

 



 


بعد این آب حاصله رو با یک کیلو آرد که چند بار الک کردیم قاطی میکنیم ( یهو ارد رو توش نریزید من با الک به تدریج این کاررو انجام دادم ) وقتی آب و آرد مخلوط شد می زاریم رو حرارت ملایم . میدونید که این قسمت سمنو پدر آدم رو در میاره ! و باید مرتب هم زده بشه چون زودی می چسبه یه 6 ساعتی هم زمان میبره وقتی مخلوط حاصله شکل و شمایل سمنو به خودش گرفت اون عصاره رو بهش اضافه می کنیم ( مثلا به عکس زیر نگاه کنید هنوز به رنگ سمنو درنیومده و بازهم باید هم باید بپزه )


   

بعد از نیم ساعت مغز بادوم رو بهش اضافه میکنیم ( اگه بخواین بادوم درسته بهش اضافه کنین همون اول کارباید این کارروانجام بدین)بعد یه دوساعتی روحرارت خیلی ملایم مثل برنج میزاریم دم بکشه بعد هم هرطور دوست داشتید تزئین کنید



البته من دوست دارم سمنو رو بزارم تو فریزر کاملا یخ بزنه بعد برش بزنم بخورم خوب به هر حال سلیقه ها متفاوته

 

نوش جان

 

[ سه‌شنبه ۱۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱:٠۱ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed