دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

"شیله" اصطلاحا " به برنجی گفته میشه که کاملا پخته وشکفته بشه این لفظ به مرور تغییر یافته وتبدیل به "شله" شده است. اسم این دسر در زبان ترکی " ساری شیله " هست .

 


مواد لازم

برنج : 250 گرم

شکر: 750 گرم

( نسبت شکر و برنح همیشه 3 یه 1 هست اگه اجازه بدید برنج خوب وابره ! همین مقدار شکر مناسبه ولی نه اگه برنج کمی درشت تر بود شکر رو کمتر کنید )

خلال بادام: یک پیمانه

گلاب یا عرق شاهسبرم : نصف پیمانه

زعفران: به میزان لازم

رنگ غذائی : خیلی کم ( میتونید استفاده نکنید )

 

موا د لازم برای تزئین

دارچین

پودر گل محمدی

انواع مغزها

 

طرز تهیه

 

برنج رو حداقل 24 ساعت قبل با آب و کمی رنگ غذا خیس کنید ( میتونید رنگ غذا رو استفاده نکنید ) بعد آب برنج رو خالی کنید ، توی قابلمه آب رو بجوشونید بعد ازجوشیدن برنج رو بهش اضافه کنید همین که برنج پخت حرارت رو کم کنید وخیلی کم زعفرون بهش اضافه کنید ( قسمت قابل ملاحظه زعفرون دراواخر پخت اضافه میشه ) و بعد اجازه بدید تا برنج حسابی شکفته بشه .

گاهگاهی هم بزنید تا ته نگیره ، من دوست دارم برنج تاجائی که امکان داره حل بشه اما بعضی ها برنج درشت تر رو ترجیح میدهند این مساله کاملا سلیقه ایه ، وقتی پخت برنج به میزان دلخواه رسید شکر و زعفرون رو اضافه کنید ومدام هم بزنید

غلظت شله زرد نه اون قدر باید شل باشه که آبکی بشه ( در این صورت نمیتونید شله زرد رو زیاد نگه دارید چون آب می اندازه ) نه او قدر سفت باشه که بعد ازخنک شدن بشه برش زد! وقتی غلظت شله زرد به میزان دلخواهتون رسید گلاب یا عرق شاهسبرم و بادام رو بهش اضافه کنید هم بزنید و ازرو گاز بردارید

بلافاصله تو ظرفها ی مخصوص بریزید و اجازه بدید کاملا خنک بشه بعد به دلخواه تزئین کنید.

 

نکته اول : من ازبرنج صدری برای شله زرد استفاده میکنم

نکته دوم : قبل از خنک شدن کامل شله زرد ظرف ها رو جابجا نکنید چون آب میندازه.

نکته سوم: بعضی ها تو شله زرد ، روغن یاکره هم میریزند ولی به نظر من روغن ماده کاملا زائدیه! واضافه کردن کره به شله زرد تو تبریز اصلا مرسوم نیست.

 

[ سه‌شنبه ۱۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱:۳۸ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed