دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

 

شیربرنج یکی ازدسرهای سنتی و مقوی ایرانیست که جایگاه خاصی سر سفره های افطاری داره


مواد لازم

 

برنج : یک پبمانه

شیر : تقریبا" 8 پیمانه

خامه: نصف پیمانه

عرق شاهسبرم یا گلاب یا عرق هل : یک چهارم پیمانه

 

طرز تهیه

 

برنج رو خوب بشورید و 24 ساعت با آب معمولی خیس کنید ، بعد آبش رو خالی کنید و با 3 لیوان آب بزارید رو گاز تا پخته بشه وقتی برنج مغز پخت شد شیر رو بهش اضافه کنید ، اول حرارت رو زیاد کنید تا شیر بجوشه بعد حرارت رو کم کنید و اچازه بدید رو حرارت ملایم برنج ها خوب شکفته بشن ، هرازگاهی هم بزنید تا هم سرنره و هم ته نگیره ( برای اینکه شیربرنج سرنره یه کفگیر رو بزارید تو قابلمه بمونه و با اون شیربرنج رو هم بزنید )

این مرحله شکفته شدن برنج مانند شله زرد کمی زمان میبره ، من دوست دارم برنج کاملا شکفته بشه برا همین یه 6 ساعتی رو حرات ملائم طول میکشه تا شیربرنج اماده بشه ، بعضی ها شیربرنج رو خیلی سفت میکنن به طوریکه بعد ازخنک شدن میشه با چاقو برید! اما من دوست ندارم تا اون حد سفت بشه ، اگر هم زیاد رقیق کنید بعد از سرد شدن آب میندازه ، بنابراین مواظب غلظتش باشید ، اگه احساس کردید شیربرنج غلیظ شده و هنوز برنجها کامل پخته نشدند میتونید مجددا آب یا شیر اضافه کنید. وقتی غلظت شیربرنج به دلخواه شما رشید ازرو گازبردارید عزق و خامه رو مخلوط کنید و بکشید تو ظرفهای سرو و بعد از خنک شدن میل کنید.

 

نکته اول: شیربرنج با انواع مرباها مخصوصا با مربای گل محمدی سرو میکنند ، باشیره انگور یا خرما هم خوشمزه میشه ، بعضی ها حین پخت به شیربرنج شکر اضافه میکنن که دیگه نیازی به مربا نخواهد داشت . تو بعضی مناطق ایران شیربرنج رو شور تهیه میکنند و بهش نمک اضافه میکنن ، زن دائی من هم با اینکه تبریزیه ولی شیربرنج شور رو ترجیح میده.

 

نکته دوم: میتونید کلا خامه رو حذف کنید مخصوصا" اگه ازشیر تازه گاو یا گوسفند استفاده کنید شیربرنج شما اونقدر خوشمزه میشه که دیگه نیازی به خامه نداشته باشه .

 

نکته سوم : تو بعضی روش های تهیه دیدم که به شیربرنج کره اضافه میکنن، اما واقعا نیازی به افزودن هرگونه روغن و چربی به شیربرنج نیست ، چون این دسررو ازحالت سالم بودن درمیاره و بی جهت پرکالری میکنه.

 

نکته چهارم: هرچند شیربرنج به طور سنتی سفید تهیه میشه ولی شما میتونید با افزودن نسکافه ، کاکائو یا زعفران نوع رنگیش رو هم تهیه کنید.

[ سه‌شنبه ۱۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٢:٠٩ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed