دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان
اگه میخواهید ازقیمه به عنوان غذای نذری استفاده کنید برای هر ۱۰ کیلو گوشت ۵ کیلو لپه ، نیم کیلو لیموعمانی به اضافه ۱۰ کیلو سیب زمینی استفاده کنید این مقدار برای ۱۸۰ تا ۲۰۰ نفر کافیست.

 

قیمه یکی ازخورشتهای اصیل و بسیار خوشمزه ما ایرانی هاست که معمولا جایگاه خاصی تو غذاهای نذری داره


مواد لازم

 

قیمه : یک پیمانه

گوشت قیمه شده ( ریزتر از گوشت خورشتی ) : ۵۰۰ گرم

سیب زمینی خلال شده : ۲ عدد

پیاز: یک عدد

نمک ، روغن ، زعفران ، رب گوجه فرنگی ، دارچین و زرد چوبه : به مقدار لازم

لیمو عمانی: ۳ عدد

 

طرزتهیه

 

یک سری تفاوتهای جزئی تو روشهای پخت قیمه وجود داره ،اما نتیجه زیاد فرقی نمیکنه ! من روشی رو که خودم استفاده میکنم براتون می نویسم :

لپه رو دو ساعت خیسکنید و ابش رو دور بریزید ، بعد با یه لیوان اب بزارید بپزه ، درحین پخت کف سفید روش رو جمع کنید ( مواظب باشید له نشه کمی زودتر از اینکه کامل بپزه ازرو حرارت بر دارید ) سپس آبکش کرده ، لپه رو به همراه رب و زعفران و زردچوبه داخل روغن یه تفت کوچولو بدید نمکش رو هم بزنید و کنار بزارید.

پیاز رو خیلی ریز خرد کنید و گوشت رو توش تفت بدید بعد در ظرف رو بزارید و نیم ساعت رو حرارت کلائم قرار بدید تا گوشت با اب خودش نیم پز بشه بعد یه لیوان اب بریزید و لیمو ها رو هم از چند جا سوراخ کنید و بندازید توگوشت ، در ظرف رو بزارید و اجازه بدید رو حرارت ملائم گوشت بپزه .

وقتی گوشت پخت لپه تفت داده شده رو به گوشت اضافه کنید ، نمک و رنگ و لعاب خورشت رو به دلخواه خودتون تنظیم کنید و اجازه بدید یک ربع تمام مواد با هم بجوشند دراخر دارچین رو اضافه کنید و ازرو گازبردارید.

سیب زمینی ها رو سرخ کرده و به همراه مایع گوشتی سرو کنید.

ازاونجائیکه قیمه رو همیشه با روشهای کلیشه ای تزئین و سرو میکنیم من تصمیم گرفتم یه تنوعی تو تزئین قیمه بدم برا همین همون طوریکه توشکل میبینید تزئین متفاوتی به قیمه دادم

 

برای تزئین به شکل زیر عمل کردم:

 

دو تا سیب زمینی تقریبا هم اندازه رو سرش رو به صورت هلال جدا کردم و توشون رو هم با توپی خالی کردم و سرخشون کردم ، اون توپ ها رو هم که ازتوشون دراومده بود سرخ کردم که تو تصویر میبینید

بعد توی اونها رو با قیمه پرکردم و توی هرکدوم هم دو تا خلال سرخ شده گذاشتم

 

اما اون گل وسطش اون درواقع تشکیل شده ازدوتا گل مجزا که توشکل زیر می بینید

 

برای تهیه این گلها پایه هویج هست ( تو تبریز این فصل هویج هائی به بازار میاد که رنگشون قرمزه ، من هیچ عملیاتی رو رنگشون انجام ندادم!) کناره های هویج رو شیار میزنید و حلقه های هویج رو توش فرو میگیند اون سفیدها هم یکیش گل کلمه اون یکی هم پیازچه

 

[ جمعه ٤ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ۳:۱٠ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed