دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

یک سوپ بسیار خوشمزه که گاها " بهش سوپ شیر یاسوپ جوی سفید و حتی سوپ سفید هم میگن

 


 

 


مواد لازم


شیر: 5 لیوان
خامه : یک پیمانه
جو پرک : یک پیمانه
هویج خرد شده یا رنده شده: یک عدد
نمک و فلفل : مقداری
کره :50 گرم
آرد: یک قاشق سوپ خوری
آب مرغ : دو لیوان
جعفری: دوقاشق سوپ خوری


طرز تهیه


جو پرک رو بشوئید بعد بریزید تو آب مرغ بزارید رو گاز تا بجوشه بعد از جوشیدن هویج رو بهش اضافه کنید ، حرارت رو ملائم کنید تا به آرامی جوشیده و هویج ها پخته بشن ، چک کنید وقتی هویج ها پخت ، سه لیوان شیر رو بهش اضافه کنید ، چند تا نکته وجودداره:
اولا شیر باید تازه باشه تا دلمه نبنده
دوم دمای شیر زیاد کم نباشه کمی زودتر ازیخچال دربیارید تا به دمای محیط برسه
بعد ازاضافه کردن شیر مطلقا مواد ترش مثل آبلیمو به سوپ اضافه نکنید چون دلمه میبنده
بعد از اضافه کردن شیر یه قاشق چوبی داخل ظرف بزارید تا بعد از جوشیدن سوپ سر نره ،
تو این فاصله یک و نیم لیوان شیررو با آرد مخلوط کنید وبزارید رو حرارت ومدام هم بزنید تا غلیظ بشه بعد کره رو بهش اضافه کنید و مرتب هم بزنید مواد که یکدست شد تقریبا مثل غلظت فرنی بریزید تو سوپ و هم بزنید( این دستور تقریبا نوعی سس سفید هست ) و اجازه بدید 10دقیقه بجوشه تا جابیفته فلفل ونمکش رو هم در این مرحله اضافه کنید، خامه رو با نصف لیوان شیر رقیق کنید ، سوپ رو ازرو حرارت بردارید و تو ظرف مناسب برای سرو بریزید بعد خامه رقیق شده روبا قاشق بریزید توش ( نیازی نیست هم بزنید تا قاطی بشه ) و روش جعفری بپاشید.البته میتونید خامه رو زعفرانی کنید وزرشک رو برای تزئین بکار ببرید ولی من این دو تا رو طعمش رو با این سوپ دوست ندارم.
این سوپ معمولا با آبلیمو وفلفل سیاه سرو میشه این دوتا رو هم جداگانه بیارید سر سفره تا هرکسی نسبت به سلیقه ش ازاونها استفاده کنه.

اگه از جوی معمولی استفاده کردید یه لیوان جو رو بشوئید بعد یه دونه پیاز رو رنده کنید تفت بدید و جوها رو بدون خیس کردن بریزید توش و تفت بدید بعد اب بریزید بزارید بجوشه دراین حالت جو رنگش عوض نمیشه و کاملا سفید میمونه وقتی جو پخت هویج رو اضافه کنید و بقیه مراحل رو طی کنید

 

[ جمعه ۱۸ فروردین ۱۳۸٥ ] [ ۱٠:٥۸ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed