دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

قورمه سبزی غذای خوشمزه و پر طرفدار ما ایرانیهاست ، اصل این غذا آذزیه ، " قورماق" (ghormagh) نوعی سرخ کردنه که دراون از روغن استفاده نمیشه ، " قورمه" به گوشتی گفته میشه که بدون روغن و با چربی خود گوشت سرخ میشه ، قدیم ازاین نوع گوشت خیلی تو منطقه آذربایجان استفاده میشد که معروفترین اونها شوربای قورمه و قورمه سبزیه .

چون این روش سرخ کردن گوشت کمی وقت گیر و مشکله به مرور روش طبخ گوشت قرمه سبزی فرق کرده و شده اون چیزی که امروزه باهاش قورمه سبزی پخته میشه ، بعدا تو یه پست مجزا طریقه قورمه کردن گوشت رو آموزش میدم ، اما امروز یکی ازروشهای رایج پخت قرمه سبزی رو براتون می نویسم .

قرمه سبزی در مناطق مختلف ایران با تغییراتی پخته میشه و روشهای طبخش هم متفاوته سبزیجات و چاشنی هائی که استفاده میشه و حتی نوع گوشتش هم فرق میکنه، روشی رو که امروز آموزش میدم راحت ترین روش طبخ این غذاست .

 


مواد لازم

لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز (ترجیحا" لوبیا چیتی) : یک پیمانه

سبزی خرد شده : شامل دو سهم تره و یک سهم جعفری: تقریبا ۵۰۰ گرم

پودر شنبلیله: دو قاشق غذاخوری

گوشت ران گوسفند یا راسته گوساله : ۵۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

لیمو عمانی: ۴ عدد

روغن ، نمک و زعفران : مقداری

 

طرز تهیه

لوبیا رو ازیک ساعت قبل خیس کنید.

سبزی رو شسته و خشک کنید بعد بدون روغن تفتش بدید و مدام همش بزنید ، هرچقدر بیشتر سبزی رو تفت بدید رنگ خورشت شما تیره تر میشه و به همان اندازه هم ویتامینهاش کمتر میشه !

پیاز رو ریز خرد کنید و تفت بدید تا طلائی بشه بعد گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید تا جائی که گوشت رنگش تغییرکنه ( بستگی به سلیقه خودتون داره که گوشت رو چقدر تفت بدید من معمولا زیاد تفت میدم تا کمی سرخ بشه ) آب لوبیا رو خالی کنید و به همراه سبزی سرخ شده به گوشت اضاف کنید ، لیمو عمانی ها رو هم بشوئید و روشون چند تا سوراخ ایجاد کنید و بندازید تو قابلمه خورشت ، حدود ۴ لیوان آب اضافه کنید ، حرارت رو زیاد کنید تا بجوشه ، وقتی جوشید حرارت رو کم کنید واجازه بدید غذا بپزه ، درحین پخت اگه آبش کم بود آب جوش اضاف کنید ، وقتی لوبیا و گوشت هردو پخته شدند، ودر شنبلیه ، نمک و زعفرون رو اضافه کنید و اجازه بدید جابیفته .

هرچقدر خورشت بیشتر جابیفته به همون میزان بیشتر روغن پس میده و درعین حال خواص تغذیه ایش کمتر میشه !

نکته ۱: تو پخت خورشت قورمه سبزی انتخاب با شماست که غذای سالمی بپزید یا سلامت غذا رو فدای زیبائی ظاهری خورشت بکنید!

نکته ۲: نگران زمان چخت همزمان گوشت و لوبیا نباشید ، هرکدوم که زود تر پخت وا نمیره این مساله به خاطر وچود لیمو عمانیه بعلاوه اگه گوشت گوساله استفاده کنید زمان پختشون تقریبا" برابره .

نکته ۳: زعفران قایل حذفه ولی توصیه میکنم حذفش نکنید چون خورشت رو خوشمزه میکنه.

نکته ۴: شما میتونید به جای پودر شنبلیله از خود شنبلیله استفاده کنید به این صورت که داخل ۵۰۰ گرم سبزی این خورشت حدود ۱۰۰ گرم شنبلیله استفاده کرده و به همراه سایر سبزیجات سرخ کنید اما به نظر من استفاده از پودر شنبلیه عطر خورشت رو بهتر میکنه ، بعضی ها مخصوصا" آذری ها عطر شنبلیه رو دوست ندارن دراین صورت میشه این سبزی رو حذف کرد .

نکته ۵: نمک رو به هیچ وجه اولش به خورش اضافه نکنید چون گوشت رو دیر پز میکنه.

نکته ۶: تو تبریز سبزی این خورشت فقط جعفری و تره ، هست اما درسایر مناطق گشنیز و اسفناج هم اضافه میکنن.

نکته ۷:ما تبریزیها سبزی رو ساطوری نمیکنیم بلکه ریز خرد میکنیم .

نکته۸ : میتونید ازلوبیا چشم بلبلی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید.

دیگه نکته ای به فکرم نمیرسه

نوش جان

[ جمعه ٤ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ۳:۱٥ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed