دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

" شیله " اصطلاحا" به برنجی میگن که کاملا شکفته باشه و به قولی وابره ! اسم " شله زرد " هم از همین اصطلاح گرفته شده .
شیله ها غذاهائی هستند آبکی اما سفت تر از آش . از غذاهای قدیمی آذری هستند که معمولا تو فصل سرما خورده میشن . برنج ماده اصلیه همه اونها ست .
ما هم که امسال تو تبریز تا حالا سرمای آنچنانی ندیدیم ، هفته قبل چند تا دونه برف اومد و ما فوری دویدیم و شیله پزون راه انداختیم!!


موادلازم

پیاز ریز شده : 2 عدد متوسط
عدس : 2 پیمانه
برنج : یک و نیم پیمانه
بلغور گندم : یک پیمانه
تره خرد شده : یک پیمانه
پیازچه خرد شده ( همه قسمتهای پیازچه ): یک و نیم پیمانه
آب مرغ یا آب قلم : 4 پیمانه
آب: یک لیوان
فلفل سبز تند : 2 عدد ( یا کمی فلفل سیاه )
روغن : 3 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده : 4 عدد



طرز تهیه


عدس رو دوساعت خیس کنید بعد آبکش کنید ، بلغور رو هم نیم ساعت خیس کرده و آبکش کنید ، برنج رو هم شسته و دوساعت خیس کنید و آبکش کنید ( منظور از آبکش کردن اینه که آبش رو بگیرید ) پیاز رو تفت بدید بعد آب مرغ و آب رو بهش اضافه کنید و عدس رو هم بریزید توش و اجازه بدید تا عدس نیم پز بشه بعدبرنج ، بلغور و فلفل رو اضافه کنید و اجازه بدید برنج خوب پخته و شکفته بشه بعد پیازچه ، تره و گوجه فرنگی رو اضافه کنید و روحرات ملائم بجوشونیدتاشیله خوب جاافتاده و سبزیجات پخته شوند.


این غذا رو داغ سرو کنید موقع سرو کردن فلفل ها رو ازتوش دراورده و دور بیندازید ، اگه به فلفل تند دسترسی نداشتید در انتهای پخت می توانید کمی فلفل سیاه به آن اضافه کنید . توجه داشته باشید که این غذا مثل غذاهای هندی تند نیست فقط طعم فلفل رو میگیره . درصورت تمایل میتونید کلا فلفل رو حذف کنید.

میتونید داخل این غذا از سیب زمینی های خیلی ریز هم استفاده کنید.

[ پنجشنبه ٢٤ دی ۱۳۸۸ ] [ ۱۱:٢٤ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed