دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

یوفکا نام نوعی نان لواش بسیار نازک و نرم می باشد که در ترکیه در اغلب شیرینیها و خوردنیهای نانی مورد استفاده قرار می گیرد.

طرزتهیه خمیر یوفکا درمنزل


ماست یک دوم پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
نمک یک قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
آرد به میزان لازم
کره یا مارگارین نرم 125 گرم


 


ماست، تخم مرغ و نمک را با بیکینگ پودر و کره مخلوط کنید و در آخر، آرد را به مواد بیفزایید و مخلوط را ورز دهید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
از این خمیر 10 عدد چانه درست کنید و نیم ساعت استراحت دهید.
چانه ها را یکی یکی باز کنید تا به اندازه بشقاب شود، 5 چانه باز شده را روی هم بگذارید و روی هر کدام را روغن یا کره آب شده بمالید. سپس خمیر را چند بار باز کرده و نازک کنید.
این خمیر را کف قالب چرب شده ای پهن کنید؛ به طوری که از دیواره های قالب آویزان بماند.
مواد میانی را روی خمیر بریزید و 5 چانه دیگر را به ترتیب بالا باز کنید و روغن بمالید و روی مواد بگذارید.
اضافات خمیر لایه اول را روی خمیر دوم برگردانید. خمیر را با چاقو به شکل مربع یا لوزی برش بزنید و در فری که از قبل با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن کرده اید 30 دقیقه بپزید تا خمیر کاملاً طلایی شود.
می توانید از زرده تخم مرغ برای تزیین استفاده کنید.

طرزتهیه یوفکا اززبان یک حرفه ای ( با تشکر ازمترجم این نوشته که متاسفانه من اسمشون رو نمیدونم )

تهیه و درست کردن این نان بسیار سخت بوده و استادان یوفکا مغازه های ویژه ای برای این محصول دایر کرده اند که در آنجا تنها به فروش این نان اقدام می کنند. کارخانجات زیادی نیز در امر تولید یوفکای ماشینی فعالیت می کنند ولی به دلیل ذائقه بسیاری از خانمهای ترکیه، یوفکاهای دستی ترجیح داده می شوند. به دلیل سختی تهیه این نوع از نان توصیه می شود که یوفکای آماده را از مغازه ها خریداری نمائید. در برخی از شیرینی فروشیهای بزرگ در ایران نیز این نان به فروش می رسد. می توانید از فروشنده های لوازم شیرینی فروشی محل فروش این نان در شهرتان را پیدا کنید. در اینجا برای دوستانی که مایلند نحوه تهیه یوفکا را بدانند، توضیحاتی در این خصوص داده می شود. در ادامه ترجمه راهنمائیهای یک استاد یوفکا پزی که به مدت 44 سال در این زشته فعالیت داشته می پردازیم. توجه داشته باشید که من (مترجم) به دلیل اینکه اصلا از آشپزی سر رشته ای ندارم، توضیحات خودم را داخل پارنتز آوردم و شما استادان آشپزی خیلی بهتر از من (مترجم) منظور استاد یوفکاپز را خواهید دانست.

اگر می خواهید در خانه خود یوفکا درست کنید، می بایستی آرد بسیار عالی و درجه یک که از گندم سفت تهیه شده است را بخرید. حتما توجه داشته باشید که به هیچ وجه از آردهائی معمولی که برای تهیه نان معمولی و لواش استفاده می شوند، برای تهیه یوفکا استفاده نکنید. آرد باید بسیار مرغوب و قابل استفاده در نانهای بسیار نازک باشد (احتمالا آرد شیرینی پزی). 50 گرم نمک را با یک کیلو آرد به هم زده با آب به صورت خمیر درآورید. خمیر می بایستی نه چندان شل و نه سفت باشد. از خمیر تکه های 10 سانتیمتری جدا کنید. اول این تکه ها را آماده کنید. در مرحله بعدی خمیر را در داخل آرد زیاد ورز دهید. لازم نیست که این آرد از نوع آرد مرغوب باشد و بهتر است از آرد معمولی برای این کار استفاده نمائید. از هر تکه خمیر ده سانتیمتری یوفکای 60 سانتیمتری درست می شود، از آنجائیکه احتمالا در خانه ساج (ظرف فلزی گرد که برای درست کردن لواش در روستاها از آن استفاده می شود و زیر آن شعله آتش روشن می کنند) بزرگ ندارید، بهتر است به تناسب ساج خودتان تکه های خمیر را کوچکتر درست کنید. بدون اینکه مایه به خمیر مایه اضافه کنید، آنرا ورز دهید. برای اینکه خمیر شل نشود بهتر است روی سنگ مرمر یا گرانیت این عمل صورت پذیرد چون که مرمر حرارت را حفظ کرده و مانع گرمایش یا سرد شدن خمیر می شود.

دقت کنید که موقع ورز دادن خمیر از وسط آن شروع کنید تا خمیرتان کج و نامتناسب نباشد. برای اینکه خمیر کامل باز شده و حاشیه آن حجیمتر نباشد نیاز به استادی در امر خمیر کاری می باشد.

ساج را روی آتش کم قرار دهید. پس از اینکه خمیرتان را باز کردید آنرا روی ساج قرار دهید و پس از باز کردن خمیر دیگر آنرا روی یوفکای قبلی قرار داده و پشت و رو کنید. در هر مرحله که خمیر باز شده را روی ساج قرار می دهید این عمل را تکرار کنید.

دقت کنید که در یوفکا فقط یک طرف یوفکا پخته می شود. پس از اتمام کار یوفکاهای آماده شده کمی سفت و شور خواهد شد که برای از بین بردن این مسائل ظرفی که یوفکا بتواند در آن جا بگیرد را با آب پر کنید. (این بخش را متوجه نشدم ، احتمالا بالای آب گرم که بخار آب آنرا نرمتر کند.) تک تک یوفکاها را در آن قرار دهید به نحوی که تنها یک طرف یوفکا حرارت داده شود. و یوفکای بعدی را روی یوفکای دیگر گذاشته و برگردانید. در انتها با نایلون تمیز آنها را پوشانیده و برای مصارف آشپزی نگهداری کنید

[ چهارشنبه ٢۱ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ۸:۱۸ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed