دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

خمیر هزار لا یا  خمیر کره ای  puff pastry (به زبان انگلیسی)و mil foil (به زبان فرانسه)در اکثر سوپر مارکت‌ها در قسمتی‌ که دسر‌های یخ زده هستش به فروش میرسه.

این خمیر به ۲ صورت موجود هستش. dough که به صورت خمیر هستش و باید با وردنه صاف بشه. و ما می‌تونیم قطر خمیر رو خودمون انتخاب کنیم. و sheet که به صورت یه لایه وردنه کشیده شده هستش و فقط احتیاج به قالب زدن یا آماده کردن داره.

از این خمیر برای انواع غذا و شیرینی‌ استفاده میشه. و یه سری قانون کلی‌ در موردش وجود داره.

از این خمیر باید به صورت کاملا سرد استفاده بشه. شما وقتی‌ این خمیر رو میخرید یخ زده هستش. اگه عجله دارید تو محیط آشپز خونه بذارید تا یخش باز بشه ولی‌ کاملا سرد باشه. ولی‌ بهتر هستش که تو یخچال بذارید که یه شب تا صبح کافی‌ هستش.

وقتی‌ می‌خواهید با این خمیر کار کنید، اول فر رو گرم کنید، موادتون رو آماده کنید. و وقتی‌ همه چیز آماده بود خمیر رو از یخچال بیرون بیارید. اضافه خمیر رو میتونید تو یخچال نگاه دارید برای مدت کوتاه ولی‌ هیچ وقت دوباره تو فریزر نذارید.


حرارت برای درست کردن این خمیر ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی گراد هستش. و معمولان بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشه تا خمیر پخته بشه و به صورت لایه لایه در بیاد.

مواد لازم برای تهیه خمیر کره ای یا هزارلا

 



300 گرم آرد کاملا سفید
150 گرم کره
یک عدد تخم مرغ
یک قاشق سوپخوری روغن مایع
یک دوم قاشق چایخوری جوهرلیمو
یک دوم قاشق چایخوری وانیل
یک قاشق چایخوری نمک
یک فنجان آب خنک

طرز تهیه خمیر هزارلا

در کاسه بزرگی آرد را بریزید. وسط آن را گود کرده و در ظرف دیگری تخم مرغ، روغن مایع، جوهرلیمو، آب و نمک را مخلوط کنید و آن را به آرد اضافه کنید تا خمیر صاف یک دستی به عمل بیاید. خمیر را یک ساعت بگذارید، بماند تا جا بیفتد.


روی سطح مسطحی آرد پاشیده، خمیر را به قطر2 سانتی متر به شکل مربع پهن کرده
و کره را در وسط خمیر جای دهید و چهارگوش خمیر را روی کره بکشید و با وردنه آرام آرام روی خمیر ضرباتی وارد کنید تا کره نرم شود.

سپس خمیر را به ضخامت یک سانتی متر پهن کرده و آن را شش لا، تا بزنید و در جای خنک بگذارید

و پس از 20 دقیقه خمیر را مجدداً پهن کرده و به قطر یک سانتی متری باز کنید و این بار برعکس دفعه گذشته، عرض خمیر را طول خمیر قرار دهید و شش لا، تا بزنید و در جای خنکی بگذارید و باز بعد از20 دقیقه عمل دفعه گذشته را تکرار کنید وهر بار آرد اضافه روی خمیر را با برس کنار زده و 6 بار خمیر را باز و بسته کنید
در دفعه آخر آن را به قطر یک سانتی متر پهن کنید. شیرینی هایی که می توانید با این خمیر تهیه کنید عبارتند از: ناپلئونی، پاپیونی، زبان، قیفی، خامه ای و ولوان.


نکته : ما می توانیم به جای کره از روغن مخصوص قنادی ( روغن صاف) نیز استفاده نماییم. در ضمن تهیه این خمیر نیاز به تجربه دارد.



دستور فوری برای خمیر هزارلا ( این روش برای شیرینی زبان مناسب نیست )


دستور فوری برای تهیه ی 500 گرم خمیر هزارلا:


کره 115 گرم
روغن صاف 115 گرم
آرد 250 گرم
نمک چهارم یک قاشق چایخوری
آبلیموی تازه 2 قاشق چایخوری
آب یخ 150 میلی لیتر
*اگه روغن صاف نداشتید می تونید کلاً از175 گرم کره استفاده کنید و مقدار آب هم 120 میلی لیتر باشه

طرز تهیه

کره سرد و روغن صاف را به شکل مکعب های کوچک برش دهید و به مدت 10 دقیقه در فریزر قرار دهید.آرد الک کرده و نمک را به آن اضافه کنید .در مرکز آن گودی ایجاد کنید و آبلیموی تازه و آب یخ را اضافه کنید و با استفاده از پالت کوچکی مواد را هم بزنید تا به شکل خمیر درآید.باید مراقب باشید که گرمای دستتان به مواد منتقل نشود.بعد از جمع شدن خمیر روی سطح آرد پاشی شده به صورت مربع 20*30 به وردنه پهن کنید .

سپس خمیر را از یک طرف به سمت مرکز خوابانده بعد دو سوم باقیمانده را روی تای قبلی تا کنید.و سعی کنید لبه ی خمیر را فشار دهید تا بچسبد.خمیر را در یک سینی که بهتر است فلزی باشد قرار داده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و 10 دقیقه در یخچال قرار دهید.این کار را 3 بار تکرار کنید و در مرحله ی آخر بعد از تا کردن به مدت حداقل 3 ساعت در یخچال استرا حت دهید(اگر وقت کافی دارید بهتر از این مدت 24 ساعت طول بکشد)

[ چهارشنبه ٢۱ امرداد ۱۳۸۸ ] [ ۸:٥٥ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed