دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

 

اینم نونی که دخترخالم با این دستور پخته وعکسش رو برام فرستاده

 


 

موادلازم

شیر: نصف پیمانه
شکر: نصف پیمانه ،یک قاشق غذاخوری ، 2 تا یک چهارم پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
آب ولرم: نصف لیوان
آب : نصف پیمانه
مایع خمیر: یک قاشق سوپ خوری
سفیده تخم مرغ: یک پیمانه
پودر نارگیل : یک و نیم پیمانه و یک قاشق سوپ خوری پر
پودر پسته : مقداری
آرد : به میزان لازم
وانیل: مقداری
گلاب: دو قاشق غذاخوری


طرز تهیه


یک قاشق شکر، آب ولرم وخمیر ترش رو با هم مخلوط کنید بعد روی لیوان رو بپوشونوید و یه ربعی بزارید تا تا پف کرده و نصفه خالی لیوان رو هم پرکنه، شیر و نصف پیمانه شکررو با هم مخلوط کنید تا شکر تقریبا حل بشه بعد روغن ، مایع خمیر پف کرده ، یک قاشق پودر نارگیل و کمی وانیل رو هم به اونها افزوده ومخلوط کنید ، مرحله مهم از اینجا به بعده!!!!!!! آرد شما باید آرد کاملا سبک و مرغوب شیریتی پزی باشه ، آرد رو چند بار الک کنید بعد کم کم به مایع اضافه کنید ، آرد رو تازمانی اضافه میکنید که خمیر به دست نچسبه اما امتحان چسبندگی خمیررو با دست تمیز انجام بدید چون دست کثیف تا قیامت هم به خمیر خواهد چسبید!
اگه خمیریه کم آردش کمتر شد عیبی نداره ولی آرد زیاد نون شما رو تبدیل به سنگ میکنه، مواظب باشید! بعد روی خمیررو بپوشونید وتو دمای آشپزخونه بزارید 2 ساعت بمونه تواین مدت خجم خمیر باید دو برابر شده باشه.
سفیده رو اونقدر بزندی تا مثل برف بشه بعد یک چهارم پیمانه شکررو بهش اضافه کنید وباز هم بزنید بعد پودر نارگیل رو تدریجا" بهش اضافه کنید و هم بزنید ( مایع حاصله تقرببا مایع نوعی شیرینی نارگیلی است )
خمیررو تو سینی پهن کنید به هرشکلی که دوست داشتید ، همونطور که تو تصویر می بینید نون من بیضیه ، بعد مایع نارگیلی رو بریزید تو قیف و با هرماسوره ای که دلتون خواست و به هرشکلی که دوست داشتید رو خمیررو با این مایع بپوشونید ، فرررو ازقبل گرم کنید
درجه رو170 درجه سانتی گراد باشه نون رو بزارید طبقه وسط تقریبا به مدت نیم ساعت بعد گریل رو روشن کنید تا روی نون هم طلائی بشه ، از فر که دراوردید اجازه بدید ولرم بشه بعد باقاشق شربت ( یک چهارم پیمانه شکر و نصف لیوان آب رو بجوشونید بعد گلاب رو بهش اضافه کنید) رو بریزد روش و روش پودر پسته ونارگیل بپاشید ونوش جان کنید

نکته: تو بعضی قنادیهای تبریز برای خمیر این نون ازهمون خمیر نون ماه رمضون ( نون کماج تبریزی ) استفاده میکنند، عکس زیر یه نون حاضریه نارگیلی هست که با خمیر کماج درست شده.

نون کماج کمی نرمتر ازخمیر این نون هست اما بافت این نون هم زیبائی خاص خودش رو داره.

 

[ پنجشنبه ۱٢ شهریور ۱۳۸۸ ] [ ۱:٢۸ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed