کله جوش غذای سنتی ما ایرانی هاست ، نمی دونم چرا هروقت اسم کله جوش میاد یاد " مجید" تو قصه های مجید میفتم ! یادتونه مادربزرگش همش برا اون طفل معصوم کله جوش درست می کرد اونم دوست نداشت.

ما تو ترکی به کله جوش ، " کالا جوش" میگیم ، گاهی تو هوای سرد هوس خوردنش رو میکنیم ، پست امروز نتیجه هوس امروز و پخت ایکی ثانیه کله جوشه به تاریخ جمعه 27 آبان ماه 90....جای بی بی مجید خالی

این روشی که می نویسم روش اصلی و سنتی کله جوشه و البته بعضا" تغییراتی توش داده میشه اگه عمری بود روشهای دیگه رو هم درست کرده و اینجا می نویسم.

 


مواد لازم

 

پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ

کشک چرب: ۲ پیمانه

نعناع خشک : ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه : یک قاشق چایخوری

گردو خرد شده: نصف پیمانه

روغن حیوانی ، نمک ، فلفل سیاه : مقداری

آب: ۱ لیوان

 

طرز تهیه

 

پیاز را درروغن حیوانی سرخ کنید ، حرارت کم باشه تا خوب طلائی بشه ، بعد زردچوبه ونعناع رو بهش اضافه کنید

کشک رو با آب خوب مخلوط کرده به مواد فوق اضافه کنید ، حرارت رو زیادتر کنید تا بجوشه وکمی غلیظ تر بشه

بعد حرارت رو کم م کرده و گردو ، نمک و فلفل رو افزوده ، بعد از ۵ دقیقه که گردوها کمی نرم شد حرارت رو خاموش کرده و تاسرد نشده سرو کنید.

نکته ۱: دراضافه کردن نمک دقت کنید چون کشک خودش شوره.

نکته ۲: درصورت تمایل میتونید ازگوشت به صورت کله گنجشکی یا به صورت قیمه داخل کله جوش استفاده کنید ، اما توجه داشته باشید به دلیل وجود کلسیم درکشک ، آهن گوشت دربدن غیرقابل جذب میشه ، بعضی وقتها فکرمیکنم گذشتگان ما واقعا دانشمند بودند و هریک ازترکیبات غذاها  فلسفه ای دارن و بهتره سرخود تو دستورات قدیمی دخل و تصرف نکنیم.

نکته ۳ : کله جوش رو با گردو ، نعناع داغ و پیازداغ تزئین می کنند.

نکته ۴: معمولا نان سنگک داخل کله جوش ترید کرده و نوش جان می کنند.

نکته ۵ : بهتره یه دسر با طبع گرم مثل عسل یا خرما بعد ازکله جوش خورده بشه .


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: کشک , آشپزی ایرانی , کله جوش


تاريخ : جمعه ٢٧ آبان ۱۳٩٠ | ۱٢:٠٥ ‎ب.ظ | نویسنده : سرآشپز تبریزی | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.