دادلی دوزلی
این وبلاگ یک سایت مرجع برای آشپزی ایرانی و بین المللی است.در این وبلاگ آشپزی را با تمام نکات و فوت وفن هایش یاد بگیرید. تمامی دستورات و عکسها دست پخت نویسنده بوده و کاملا امتحان شده اند ، نام این وبلاگ درزبان ترکی معنی خیلی خوشمزه را تداعی می نماید ، دادلی به معنی خوش طعم و دوزلی به معنی بانمک است 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک های باحال

کله جوش غذای سنتی ما ایرانی هاست ، نمی دونم چرا هروقت اسم کله جوش میاد یاد " مجید" تو قصه های مجید میفتم ! یادتونه مادربزرگش همش برا اون طفل معصوم کله جوش درست می کرد اونم دوست نداشت.

ما تو ترکی به کله جوش ، " کالا جوش" میگیم ، گاهی تو هوای سرد هوس خوردنش رو میکنیم ، پست امروز نتیجه هوس امروز و پخت ایکی ثانیه کله جوشه به تاریخ جمعه 27 آبان ماه 90....جای بی بی مجید خالی

این روشی که می نویسم روش اصلی و سنتی کله جوشه و البته بعضا" تغییراتی توش داده میشه اگه عمری بود روشهای دیگه رو هم درست کرده و اینجا می نویسم.

 


مواد لازم

 

پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ

کشک چرب: ۲ پیمانه

نعناع خشک : ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه : یک قاشق چایخوری

گردو خرد شده: نصف پیمانه

روغن حیوانی ، نمک ، فلفل سیاه : مقداری

آب: ۱ لیوان

 

طرز تهیه

 

پیاز را درروغن حیوانی سرخ کنید ، حرارت کم باشه تا خوب طلائی بشه ، بعد زردچوبه ونعناع رو بهش اضافه کنید

کشک رو با آب خوب مخلوط کرده به مواد فوق اضافه کنید ، حرارت رو زیادتر کنید تا بجوشه وکمی غلیظ تر بشه

بعد حرارت رو کم م کرده و گردو ، نمک و فلفل رو افزوده ، بعد از ۵ دقیقه که گردوها کمی نرم شد حرارت رو خاموش کرده و تاسرد نشده سرو کنید.

نکته ۱: دراضافه کردن نمک دقت کنید چون کشک خودش شوره.

نکته ۲: درصورت تمایل میتونید ازگوشت به صورت کله گنجشکی یا به صورت قیمه داخل کله جوش استفاده کنید ، اما توجه داشته باشید به دلیل وجود کلسیم درکشک ، آهن گوشت دربدن غیرقابل جذب میشه ، بعضی وقتها فکرمیکنم گذشتگان ما واقعا دانشمند بودند و هریک ازترکیبات غذاها  فلسفه ای دارن و بهتره سرخود تو دستورات قدیمی دخل و تصرف نکنیم.

نکته ۳ : کله جوش رو با گردو ، نعناع داغ و پیازداغ تزئین می کنند.

نکته ۴: معمولا نان سنگک داخل کله جوش ترید کرده و نوش جان می کنند.

نکته ۵ : بهتره یه دسر با طبع گرم مثل عسل یا خرما بعد ازکله جوش خورده بشه .

[ جمعه ٢٧ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٠٥ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت .+++لینک دوستان این وبلاگ فقط سایتها و وبلاگهای آشپزی میباشند که مطالب دست اول ارائه می دهند+++ با تشکر
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed