دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

دوستان زیادی طرز تهیه فسنجون رو خواسته بودند ، شب یلدا بهونه ای شد تا خواسته این عزیزان رو اجابت کنم

اصلیت خورشت فسنجون مربوط میشه به خطه شمال اما دیگه تبدیل به یه غذای ملی شده و در نقاط مختلف ایران به طرق کم و بیش متفاوتی طبخ میشه ، به نظر من یکی ازغذاهائیه که میتونه بدمزه ترین وخوشمزه ترین غذا باشه ! برای پخت این غذا باید حوصله و وقت کافی داشته باشید این یکی از رموز خوشمزه شدن این خورشته بعلاوه استفاده ازگردو و رب انار مرغوب هم نقش موثری درطعم این غذا دارند، یکی محاسن این غذا اینه که برای طبخش اصلا نیازی به روغن نیست. روشهای زیادی برای تهیه اش امتحان کردم روشی که می نویسم به نظرم بهترین روش طبخ فسنجونه

 


 

مواد لازم برای ۴ نفر

 

پیاز: یک عدد

سینه مرغ : ۵۰۰ گرم

گردو: ۳۰۰ گرم

رب انار : به میزان لازم

شکر : به میزان دلخواه

نمک و زعفران دم کرده : مقداری

آلو خشک درصورت تمایل: ۱۰ عدد

آب سرد: ۳ لیوان

 

طرز تهیه

 

۲۰۰ گرم ازگردو رو بریزید داخل دستگاه ۱ ۲ ۳

کاملا آسیاب کنید طوریکه گردو حالت خمیری پیدا کنه

پیاز رو هم داخل همون دستگاه کاملا له کرده و به گردو اضافه کنید

پیاز و گردو رو روی حرارت ملائم کمی تفت بدید مواظب باشید که نسوزه نیازی به تغییر رنگ نیست فقط تا حدی که گرم بشه

آب سرد رو بهش اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خوب مخلوط بشه

حرارت رو کم کنید و اجازه بدید تا بجوشه هرازگاهی هم بزنید تا ته نگیره حدود یک ساعت زمان میبره تا مخلوط گردو به جوش بیاد .

استخوانهای سینه مرغ رو جدا کرده و تکه تکه کنید

مرغ رو به مایع گردو افزوده حرارت رو کم کنید و اجازه بدید حدود ۵ ساعت روی حرارت ملائم باشه ، دراین مدت مرغ کاملا پخته و خورشت شما به روغن میفته ، دراین مرحله رنگ خورشت دراثر جا افتادن گردو رفته رفته تیره تر میشه

دراین مرحله ، آلو ها رو که ازقبل خیس کردید باضافه ۱۰۰ گرم باقیمانده گردو که نگینی خرد کردید رو به خورشت اضافه کنید ، بعد رب انار و به هرمیزان که مایلید خورشت رنگ داشته باشه اضافه کنید ، اجازه بدید حدود یک ساعت دیگه رو حرارت ملائم جابیفته ، درانتها زعفرون و کمی نمک بهش اضافه کرده ودرصورت تمایل با شکر خورشت رو شیرین کنید

نکته ۱: طعم این غذا طیفی ازترشی تا شیرینی داره که بسته به ذائقه شما ازطریق استفاده ازرب انار ترش یا شیرین و شکر قابل تغییره .

نکته۲ : رب رو حتما آخر طبخ به خورشت اضافه کنید چون دراین حالت بهتر میتونید رنگ خورشت رو به دلخواه خودتون دربیارید .

این هم فسنجون ترش و تیره رنگ برای اونهائیکه این طوری دوست دارند

[ یکشنبه ۱۱ دی ۱۳٩٠ ] [ ۳:٥۱ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed