دادلی دوزلی
این وبلاگ یک سایت مرجع برای آشپزی ایرانی و بین المللی است.در این وبلاگ آشپزی را با تمام نکات و فوت وفن هایش یاد بگیرید. تمامی دستورات و عکسها دست پخت نویسنده بوده و کاملا امتحان شده اند ، نام این وبلاگ درزبان ترکی معنی خیلی خوشمزه را تداعی می نماید ، دادلی به معنی خوش طعم و دوزلی به معنی بانمک است 
قالب وبلاگ
نويسندگان

دراندازه گیری مواد اولیه  ، با  سه واحد سرو کارداریم :

پیمانه ها و قاشق ها

واحد های حجم

واحد های وزن

 تو دستوراتی که دراین وبلاگ می نویسم اکثرا از واحد های اول استفاده میکنم ولی ممکنه به دستوراتی بر بخورید که واحد های دیگه ای دراون ها به کار رفته باشند ، با استفاده از این پست به راحتی میتونید اونها  رو به هم تبدیل کنید.

 

نکته : توجه داشته باشید با توجه به چگالی مواد و اندازه بلورهای اونها وزنشون هم متفاوت میشه به این معنی که مثلا"  یک پیمانه شکر لزوما" با یک پیمانه آرد هم وزن نخواهد بود.

 


 

واحد های وزنWeight

 

یک تن برابر با 1000 کیلوگرم

 

یک کیلو گرم برابر با 1000 گرم

 

یک مثقال برابر با 4/7 گرم

 

یک پوند برابر با453/56 گرم

 

یک سیر برابر با 75 گرم

 

یک اونس برابر با 28/35 گرم

 

 

 

واحد های حجمVolume

 

هرگالن یا بشکه آمریکائی برابر با 3/78 لیتر

 

هرگالن یا بشکه انگلیسی برابر با 4/55 لیتر

 

هرلیتر برابر با 1000 سانتی متر مکعب است

 

وازه های سانتی متر مکعب cm3 ، میلی لیتر و سی سی cc معادل هم میباشند.

 

 

 

تبدیل واحد های مختلف مواد اولیه آشپزی به یکدیگر

 

 یک پیمانه آرد برابر با 100 گرم

یک پیمانه پودر قندبرابر با 125 گرم

یک پیمانه شکر : برابر با 150 گرم

یک پیمانه روغن مایع برابر با 150 گرم

یک پیمانه روغن جامد یا کره برابر با 150 گرم

 

تبدیل واحد وزن به واحد حجم

20 اونس (1 پاینت انگلیسی) اندکی بیشتر از نیم لیتر است. تقریبا 575 می لیترانگلیسی معادل متریک

1 اونس : 25 می لیتر
2 اونس : 50 میلی لیتر
3 اونس : 75 میلی لیتر
4 اونس : 100 – 125 میلی لیتر
5 اونس : 150 میلی لیتر
6 اونس : 175 میلی لیتر
7 اونس : 200 میلی لیتر
8 اونس : 225 میلی لیتر
9 اونس : 250 میلی لیتر
2/1 پاینت یا 10 اونس : 275 – 300 میلی لیتر
1 پاینت یا 20 اونس : 575 – 600 میلی لیتر
35 اونس : 1000 میلی لیتر (1 لیتر)
یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر

میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)

۱۰۰ میلی لیتر = ۴/۱ پیمانه
۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه
۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه
۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه
۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه
۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه
۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه
۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه
۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه

میلی لیتر به لیتر


۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر
۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر
۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر
۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر

لیوان به گرم


یک لیوان آرد برابر است با 150 گرم
یک لیوان شکر برابر است با 230 گرم
یک لیوان کشمش برابر است با 180 گرم
یک لیوان پودر قند برابر است با 160 گرم
یک لیوان پودر نارگیل برابر است با 90 گرم
یک لیوان روغن مایع برابر است با 220 گرم
یک لیوان ماست برابر است با 200 گرم

 

قاشق غذاخوری به گرم


یک قاشق غذا خوری آرد برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذا خوری شکر برابر است با 12 گرم
یک قاشق غذا خوری پودر قند برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم


شیر پاستوریزه 120 میلی لیتر ( سی سی )‌ معادل نصف لیوان معمولی

 

 

پیمانه ها

 

یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
یک پیمانه : 250 میلی لیتر
نصف پیمانه :125 میلی لیتر
یک سوم پیمانه : 80 میلی لیتر
یک قاشق غذاخوری :15 میلی لیتر
یک قاشق چایخوری :5 میلی لیتر
نصف قاشق چایخوری :5/2 میلی لیتر
یک چهارم قاشق چایخوری:5/1 میلی لیتر

 

اندازه برخی مواد اولیه


5 عدد تخم مرغ: یک پیمانه
یک قاشق غذا خوری روغن:20 گرم
یک پیمانه خامه نزده : 2 پیمانه خامه زده شده است.

یک ورق ژلاتین برابر یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین است.
یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر 3 گرم است.

اندازه مواد با قاشق غذاخوری


روغن:20 گرم
ماست:25 گرم
خامه :25 گرم
شکر :20 گرم
آرد سفید:15 تا 20 گرم
پودر کاکائو : 10 گرم
پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:20 گرم
گردو یا بادام یا فندق خرد شده:15 گرم
عسل : 30 گرم
کره :20 گرم
خمیر مایه : 10 گرم
پودر قند: 15 گرم
آرد ذرت: 15 گرم
پودر ژلاتین :15 گرم

[ شنبه ٢٤ دی ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٥٧ ‎ق.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت .+++لینک دوستان این وبلاگ فقط سایتها و وبلاگهای آشپزی میباشند که مطالب دست اول ارائه می دهند+++ با تشکر
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed