دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

دارابی میوه‌ای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ و مزه ترش  مایل به تلخی است.

این میوه دارای ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های مختلف به ویژه ویتامین ث (۴۰ درصد نیاز روزانه بدن در ۱۰۰ گرم) است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند (۸٫۶۱ گرم در صد گرم) است، نوع سرخ و صورتی آن آنتی‌اکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارندو همین‌طور وجود فلاونوئیدی به نام نارژینین، از دیگر خواص این میوه است.

گریپ‌فروت یک میوه پیوندی است که برای اولین بار در جزیره باربادوس در دریای کارائیب در اوایل سده ۱۸ با پیوند پرتقال و پومیلو (از مرکبات بومی جنوب شرق آسیا) پرورش داده شد. گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم می‌کنند.

این میوه را در زبان انگلیسی «میوه خوشه‌ای» (grape+fruit) می‌نامند این است که به شکل خوشه به مقدار زیادی حتی تا دوازده تا بر روی شاخه می‌روید. (مانند انگور).

 دم کرده گل‌های دارابی برای رفع تب موثر است

عصاره هسته گرپ فروت خواص دارویی قوی دارد.

گریپ فروت در حال حاضر در چین، هند، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده می‌شود

خواص درمانی


 


میوه ایست کم کالری  که علاوه بر آب، سرشار از پتاسیم، آهن، کلسیم، ویتامینC ،A و B است. خوردن گریپ فروت هنگام سرماخوردگی، آنفلوآنزا، گلودرد و تب بسیار توصیه می شود.

 حجم زیادی از این میوه را آب و فیبر تشکیل می دهد، به همین دلیل خاصیت ملین و مدر دارد و از راه دفع ادرار و مدفوع، سموم بدن را خارج می کند. از این رو، بیمار بدحال، پس از خوردن آن احساس راحتی و سبکی می کند.

گریپ فروت به دلیل ترش بودن، اسید معده را بیشتر می کند، پس باید قبل از غذا مصرف شود تا اشتها را تحریک و عمل هضم را آسان کرده و جریان شیره معده و ترشح کیسه صفرا را سرعت بخشد.

 خوردن آن از تشکیل سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا جلوگیری می کند و از دیرباز یکی از میوه هایی بوده است که برای کاهش فشار خون و کلسترول خون تجویز می شده است.

از میان گریپ فروت ها، گریپ فروت قرمز از انواع دیگر آن موثرتر بوده و به طور چشمگیری قادر است تری گلیسیرید خون را کاهش دهد.مقدار ویتامینP موجود در آن زیادتر از سایر میوه هاست. این ویتامین به کمک رادیواکتیو که در مرکبات وجود دارد، مویرگ ها را باز و لایروبی می کند و رسوباتی را که در جدار رگ ها نشسته، از بین می برد لذا چنانچه روزی یک عدد گریپ فروت خورده شود، می توان از بروز بیماری های قلبی خصوصا تصلب شرائین در امان بود.

این میوه به سبب داشتن ویتامین C فراوان باعث کاهش درد و التیام زخم ها و خونریزی ناحیه لثه شده و برای سلامت دهان و دندان مفید است.

 گریپ فروت بسیار خنک بوده و خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می نماید و برای کسانی که عفونت های ریوی دارند، بسیار مفید است.

به کسانی که موهای سرشان می شکند یا حالت شکنندگی دارد، مصرف گریپ فروت توصیه می شود.این میوه زمستانی، ضد خونریزی بواسیر است، سرطان پروستات را کاهش می دهد، اختلالات مفصلی را درمان کرده و برای بیماران مبتلا به مفصل روماتیسمی، لوپوس و اختلالات التهابی مفید است.

توجه :  در حالی که گریپ فروت یک میوه مغذی و پرخاصیت است، ولی آن را نباید با تعدادی از داروهایی که برای بیماری های قلبی، فشارخون، کلسترول بالا، افسردگی، صرع، ایدز و اعصاب است، مصرف کرد; چرا که گریپ فروت دارای برخی مواد شیمیایی است که وقتی وارد بدن می شود، می تواند منجر به بالا رفتن غلظت این داروها در خون شده و اثر آنها را چند برابر کند و اثرات جانبی منفی داروها را در بدن ظاهر سازد. مثلا کسی که داروی فشار خون مصرف می کند ، اگر گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش بشدت پایین می آید که این بسیار خطرناک و مرگ آور است لذا، به بیماران مذکور توصیه می شود که با پزشک خود در مورد مصرف گریپ فروت مشورت کنند

[ چهارشنبه ٦ بهمن ۱۳۸٩ ] [ ۱:٢٩ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed