دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

این روزها سعی میکنم بیشتر درخواستهای دوستان گلم رو جواب بدم ، چند نفری درخواست ته چین مرغ رو داشتند که امروز نوبت درخواست اونهاستلبخند

به نظر من ته چین ازاون نوع غذاهائیه که اگه روغنش کم باشه خوشمزه نمیشه بنابراین اگه ر‍ژیم دارین بی خیال ته چین بشیدخوشمزه ته چین غذای سنگینیه ، پس اگه برای مهمونی درست میکنید درانتخاب پیش غذاها دقت کنید که سبک و زود هضم باشند.

با من همراه بشید برای درست کردن یه ته چین مرغ خوشمزه با تمام فوت و فنهای یک ته چین بی عیب و نقصلبخند


مواد لازم

 

برنج : 3 پیمانه

تخم مرغ : 2 عدد

روغن مایع : نصف پیمانه

ماست چکیده : یک و نیم  پیمانه

کره درصورت تمایل : 25 گرم

ادویه (‌دارچین ، پودر گل محمدی ، کاری) : مقداری

رغفران دم کرده ، نمک ، فلفل : مقداری

مواد لازم برای پخت مرغ

سینه مرغ : 2عدد

پیازخرد شده : یک عدد

برگ بو: یک عدد

کرفس خرد شده : چند تکه

گوجه  فرنگی 4 قاچ شده : 2عدد

دانه فلفل سیاه: 3 تا 4 عدد

نمک : مقداری

آب : نصف پیمانه

 

طرزتهیه

 

خیلی مهمه که مرغ ته چین ،‌خوشمزه باشه ، روشهای زیادی برای تهیه پخت مرغ وجودداره ،‌قبلا" چند روشش رو نوشتم اما برای ته چین به روش زیر عمل میکنم :

سینه مرغ رو تکه تکه کنید ، پیاز خرد شده رو کمی تفت بدید مرغ رو بچینید روش ، نصف پیمانه آب روش بریزید ، برگ بو ، کرفس، گوجه فرنگی  و فلفل سیاه رو هم بهش افزوده ، درظرف رو بزارید و اجازه بدید روی حرارت نسبتا ملائم مرغ پخته شده و آبش کشیده بشه ، بعد پیاز ، کرفس ، برگ بو ، گوجه فرنگی و دانه های فلفل رو دور ریخته و  مرغ رو برای پخت ته چین کناربزارید.

برنج رو به روشی که قبلا براتون توضیح دادم (http://vszf.persianblog.ir/post/10/) آبکش کنید فقط توجه کنید که برنج ته چین باید زنده تر آبکش بشه چون مواد ته چین آب دار هستند و باعث میشن برنج نرمتر بشه.

ته چین رو هم میتونید روی گاز تهیه کنید و هم می تونید داخل فر آماده ش کنید هیچ فرقی تو کیفیت ته چین نداره ( البته به نظر من )

تخم مرغ ،ماست ،‌ زعفران (‌نصف مزه ته چین به زیادی زعفرونشه ) و نمک رو با هم مخلوط کنید.

 

برنج و روغن مایع رو همزمان به این مخلوط افزوده و خوب مخلوط کنید .

ته قالب مورد نظر یا قابلمه یا ماهی تابه رو چرب کنید ، نصف این مخلوط رو داخلش ریخته و با ته قاشق فشرده کنید .

بعد تکه های مرغ رو روی ته چین ریخته و چند تکه کره روی مرغ ها بزارید .

 

حالا نوبت ادویه این ته چین هست ، به نظر من ته چین مرغ با سه نوع ادویه خوشمزه تر میشه  ، یا روی مرغ ها ادویه کاری بپاشید

 

یا مخلوط دارچین و گل محمدی استفاده کنید

 

و یا ازداچین به تنهائی استفاده کنید ،‌بعد مابقی برنج مخلوط رو روی مرغ ها ریخته و با ته قاشق فشرده کنید ، مجددا " روی برنج چند تکه کره قرار بدید.

 

اگه قصد دارید درفر تهیه کنید ،‌روی قالب رو کاملا فویل بکشید

 

چند تا سوراخ ایجاد کرده (‌تا ته چین عرق نکرده و خمیر نشود )و به مدت یک ساعت در طبقه وسط فر درحرارت متوسط (‌170 تا 175 درجه سانتی گراد )‌قرار بدید ،‌اگه خواستید ته چین بیشتر سرخ بشه این زمان رو بیشتر کنید.

اگه خواستید روی گاز تهیه کنید ،‌ روی قالمه دم کنی قرار داده و به مدت یک ساعت روی حرارت ملائم گاز برنج رو دم کنید ، معمولا این زمان برای داشتن یه ته چین خوشرنگ کافیه.

 

نکته اول: می تونید فقط نصف برنج رو به همراه مرغ با مایع ته چین مخلوط کنید بریزید ته قابلمه و بعد نصف بقیه برنج رو که سفیده بریزید رو ته چین فشرده کنید و بعد بپزید ، بعضی ها دوست دارند ته چین این طوری بوده و لایه ای ازبرنج سفید داشته باشه.

نکته دوم : می تونید مرغ و ادویه جات رو هم به همراه برنج با مایع ته چین مخلوط کنید و به این ترتیب ته چین یکدستی داشته باشید.

نکته سوم : می  تونید فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنید که دراین صورت ته چین نرم تر میشه. دراین حالت به جای یک تخم مرغ کامل ، دو عدد زرده استفاده کنید ، اصل کلی اینه که برای هریک پیمانه ماست ، 3 عدد زرده و دو پیمانه برنج استفاده میشه.

نکته چهارم : اگه میخواهید ته چین زیاد حالت چسبنده نداشته باشه برای این مقدار موادی که نوشتم  از یک عدد تخم مرغ استفاده کنید.

نکته پنجم : اگه دوست داشتید میتونید داخل مواد ته چین به همراه مرغ  از زرشک تفت داده شده  و خلال پسته   هم استفاده کنید.

نکته ششم : ترشی و شیرینی ماست بستگی به ذائقه خود شما داره من ترجیح میدم ماست شیرین باشه.

نکته هفتم : میتونید ازماست خامه ای هم استفاده کنید خیلی خوشمزه میشه من که گفتم ته چین چرب و چیلیش خوشمزستچشمک

نکته هشتم :‌کلا میتونید به جای روغن مایع و کره ، از روغن حیوانی استفاده کنید.هرچند من طعم روغن حیوانی رو داخل ته چین اصلا دوست ندارم ولی خیلی ها این طعم رو مطلوب می دونند.

 

[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳٩٠ ] [ ۸:٥۳ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed