دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

دوستای گلم سلام ، ازغیبتهای طولانی که اکثر اوقات مجبور میشم داشته باشم عذر میخوام ، بعضی گلایه کردید که به نظرات دیر جواب میدم ، حق دارید ولی من هم چاره ای ندارم یک پست رو که مینویسم معمولا دیگه میرم و فرصت سرزدن به وبلاگم رو پیدا نمیکنم تا اینکه بعد از حدود یک هفته تا ده روز یه وقتی ازبرنامه هام سرقت ! میکنم و میام تو وبلاگم

حالا برای اینکه با هم آشتی کنیم یکی از اون شیرینی های نوروزی رو که بهتون قول داده بودم براتون مینویسم ، قول میدم که این هفته فعال باشم

شیرینی اسکار ازجمله اون شیرینی هائی هست که به اسم شیرینی های خونگی معروف شدند ، تو تبریز که برای مراسم عروسی درکنار شیرینی های رسمی ، این شیرینی ها بسیار رایج هستند.

نمیدونم اسم این شیرینی چرا اسکار هست شاید چون خیلی مجلله وازانواع مغزها توش استفاده میشه ، یاشاید هم نام کسی هست که اولین بار این شیرینی رو پخته این شیرینی ترکیبی از طعم مغزهای مختلف و هل هست که بسیار خوشایند و درعین حال آسونه


مواد لازم

 

کره: ۱۵۰ گرم

آرد : ۲۵۰ گرم

پودر قند: ۱۰۰ گرم

زرده تخم مرغ : ۲عدد

سفیده تخم مرغ : ۲ عدد

پودر هل سبز: یک قاشق مربا خوری

انواع مغزها به صورت خرد شده ( گردو ، پسته ، بادام و...) ، پودر نارگیل ، مربای گیلاس یا آلبالو یا زغال اخته و امثالهم ،کنجد و شکلات تخته : به میزان لازم

 

طرز تهیه

 

کره و تخم مرغ رو بزارید تا به دمای محیط برسند ، زرده و سفیده رو از هم جدا کنید ، کره رو کمی با همزن بزنید تا پوک بشه ، بعد پودر قند رو روش الک کنید و هم بزنید تا کرمی شده و کمی پف کنه ، بعد زرده ها رو دونه دونه به مایه افزوده و هرکدوم رو یکی دو دقیقه بزنید تا خوب مخلوط بشه ، پودر هل رو هم به همراه زرده اول به مایه اضافه کنید و هم بزنید .

همزن رو کنار بزارید ، و آرد رو تدریجا" به مایه اضافه کنید و با قاشق آرام مخلوط کنید ، نوع خمیر این شیرینی طوریه که ممکنه شما رو به اشتباه بندازه چون بعد از اضافه کردن نصف آرد خمیر به نظر آماده میرسه به دست نمی چسبه وراحت گلوله میشه ( چون خمیر چربیه )

ولی اگه دراین مرحله اضافه کردن آرد رو قطع کنید شیرینی ها موقع پخت وا میرن.آرد رو اضافه کنید ( معمولا همه این آرد مصرف میشه ) مگه اینکه احساس کنید خمیر زیر دستتون زیاد سنگین شده اما این اتفاق با ۲۵۰ گرم آرد ندرتا" ممکنه اتفاق بیفته.

این خمیر نیازی به استراحت نداره ، همچنین نیازی به ورزدادن هم نداره چون روغن پس میده خیلی کم با نوک انگشتهاتون خمیر رو ورز بدید کافیه ، مواد کارتون رو آماده کرده و کناردستتون قرار بدبد ( من ازنارگیل ، گردو ، کنجد و بادوم استفاده کردم ) ته سینی فر کاغذ روغنی بندازید ، نیازی به چرب کردن نداره

ازخمیر گلوله هائی به اندازه یه گردوی کوچیک درست کنید

سفیده رو کمی بزنید تا ازحالت لخته شدن دربیاد

گلوله های خمیر رو داخل سفیده ها بغلطونید

بعد این گلوله ها رو درمغز مورد نظر بغلطونید

به این ترتیب شیرینیها رو آماده کنید و درمغزهای مختلف بغلطونید و درسینی فر بچینید

روی بعضی ازشیرینیها یه گودی کوچیک ایجاد کنید

فررو ده دقیقه قبل روشن کنید تا گرم بشه ، شیرینیها رو به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درطبقه وسط فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد بپزید ، نیازی نیست که تغییر رنگ بدهند.

بعد ازسرد شدن ازسینی جدا کرد و درظرف مورد نظر بچینید ،

شکلات تخته رو به روش بن ماری آب کرده و روی بعضی از شیرینیها مقداری ازاون بریزید ، اون شیرینیهائی رو هم که وسطش گود بود ، درگودی مربا قرار بدبد ، روی شکلاتها پودر نارگیل یا بادوم بپاشید.

نکته: اگه آرد زیاد باشه شیرینی ترک میخوره واگه آرد کم باشه شیرینی وا میره ، این تنها قلقی هست که این شیرینی خوشمزه داره

 

نوش جون

[ شنبه ٢٢ بهمن ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٤٧ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed