دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

فر صحرائی و طریقه پخت مرغ درسته تو دل طبیعت

با تشکر ازدائی عزیزم که این روش پخت رو به من یاد داد

 

اگه اهل گردش و تفریح هستید و دوست دارید غذاهای نابی رو تو دل طبیعت تهیه کنید با درست کردن یه فر صحرائی آشناتون میکنم که میتونید انواع گوشتها رو توش طبخ کنید .

 


وسائل لازم برای فر صحرائی

 

کمی خاک

چند تکه سنگ یا آجر ( اگه زمین مورد استفاده شیب دارباشه )

یک قوطی حلبی

یک عدد چوب

هیزم

 

چگونگی پخت داخل این فر

 

چوب رو با چکش رو زمین ثابت میکنید ، اگه زمین مورد استفاده سطح شیب دار هست با سنگ یا آجر اطراف چوب رو تراز میکنید ، درغیر این صورت نیازی به سنگ یا آجر نیست این چوب حکم جوجه گردان! فر رو داره

مرغ رو به روشی که دوست دارید ازقبل آماده میکنید من شکم مرغ رو با سیر فلفل و پیاز پرکردم روش هم سیر رنده شده ونمک زدم و گذاشتم داخل کیسه فریزر وبعد با خودمون بردیم پیک نیک حدود 2 ساعت بعد پخته شد البته بعد ازخالی کردن محتویات شکمش ، مرغ رو روی این چوب قرار بدید همین طور که درشکل میبینید ،

میتونید به مرغ زعفرون هم بزنید ( البته مثل دائی من همین طوری ناشیانه روش نریزید!)

واگه مرغ بزرگ بود چند تا شکاف رو سینه مرغ بزنید تا بهتر پخته بشه ( تو شکل زیر آجرها برای تراز کردن شیب زمین گذاشته شده اند)

بعد قوطی حلبی رو که کاملا تمیز و خشکه روی مرغ بزارید ، ارتفاع چوب و حلبی رو باید طوری تنظیم کنید که مرغ به ته حلبی نخورده و گوشت داخل حلبی آزاد باشه یعنی ازدیواره های حلبی فاصله داشته باشه ، درغیر این صورت گوشت بدون پخته شدن میسوزه ! بعد دورتادور حلبی رو خاک بریزید این کار به این دلیل هست که هوا داخل حلبی نفوذ نکنه ،

بعد دورتا دور حلبی رو ازهیزم پرکنید و اتیش بزنید ( برای اطمینان یه سنگ بزرگ هم روی حلبی قرار بدید تا کاملا هوا محبوس بشه )

 

 

 

 

بسته به مقدار آتیش و کوچکی و بزرگی مرغ 25 تا 40 دقیقه زمان پخت هست ، میتونید بعد از25 دقیقه آتیشها رو کناربزنید و حلبی رو برداشته و مرغ رو تست کنید اگه به میزانی که میخواستید پخته یا سرخ نشده بود دوباره حلبی رو بزارید روش و دورش رو با آتیش پرکنید .

 

نکته اول : اگه مرغ رو با پوست بپزید بهتره اما اگه مثل من مرغ رو با پوست دوست ندارید میتونید ازمرغ پوست کنده هم استفاده کنید نگران نباشید خشک نمیشه

نکته دوم : میتونید اصلا مرغ رو مارینه نکنید و فقط نمک بزنید و ازطعم طبیعی مرغ که با آتیش پخته شده لذت ببرید.

نکته سوم: به غیر ازمرغ ازانواع ماکیان و ماهی هم میتونید استفاده کنید فقط بسته به نوع گوشت مورد استفاده زمان پخت فرق خواهد کرد.

 

نوش جان

[ دوشنبه ٧ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ٧:٤٠ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed