دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

منظور ازلوبیا پلوی سنتی پلوئی هست که با لوبیا سبز پخته میشه ، یه غذای پرادویه وخوشمزه ، اصلش اینکه با گوشت پخته بشه اما بعضی ها با مرغ هم می پزند بالاخره تنوعه وتغییر ذائقه هم گاها خالی از لطف نیست . این که ایا با گوشت چرخ کرده پخته بشه یا با گوشت قیمه ای به سلیقه خودتون بستگی داره من گوشت چرخ کرده رو ترجیح میدم به نظرم خوشمزه تره .

 

 


 

مواد لازم

 

برنج : دوپیمانه

لوبیا سبز خرد شده : یک پیمانه

گوشت چرخ کرده : 200 گرم

پیاز ریز شده : یک عدد

ادویه پلوئی : به میزان دلخواه

کره : 10 گرم

زعفران و زردچوبه : مقداری

 

طرز تهیه

 

لوبیا روبا کمی و آب و نمک بزارید بپزه ( من لوبیا رو یک جا می خرم و برای خورشت ، خوراک ، کوکو و پلو درسایزهای مختلف خرد میکنیم بخار پز میکنم و بعدش بسته بندی و فریز میکنم بنابراین موقع استقاده دیگه نیازی به پختن نیست و اماده ست البته ناگفته پیداست که تازه ش بهتره ) .

گوشت و پیاز رو مثل مایع ماکارونی آماده کنید ، فقط رب نریزید ، من دوست دارم لوبیا پلو به زردی بزنه نه به قرمزی ، به نظرم طعم رب تو لوبیا پلو اصلا خوب نیست ، بنابریان وقتی مایع گوشتی آماده شد زعفرون و زرد چوبه به اضافه نمک و فلفل بهش اضافه کنید و در آخر لوبیا رو اضافه کنید یه تفت بدید و از رو گاز بردارید.

 

 

برنج رو که آبکش کردید ته ظرف روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتون رو توش بندازید ، من برای این غذا ازته دیگ آردی استفاده کردم به این ترتیب که یک تخم مرغ رو با یه قاشق آرد خوب مخلوط میکنید توش نمک و ادویه میریزید فقط دقت کنید که ادویه ریخته شده با نوع غذاتون متناسب باشه تا طعم ها با هم جور دربیاد من توی این ته دیگ ادویه پلوئی ریختم . بعد روغن که داغ شد می ریزید ته قابلمه یه تکون میدید تا یکدست بشه

 

 

بعد درقابلمه رو یکی دو دقیقه بزارید تا خودش رو بگیره سپش کمی ازمایع لوبیا بریزید روش

 

 

تو بعد لایه لایه برنج مایع لوبیا و ادویه پلوئی رو بریزید تو قابلمه ، برنج رو گنبدی کنید روش کره بزارید و بعد دم کنید .

 

 

نکته1 : میتونید به جای گوشت ازسویا استفاده کنید ( سویا ر و ده دقیقه خیس کنید بعد نیم ساعت بجوشونید سپس آبکش کرده و استفاده کنید )

نکته 2: اندازه لوبیا بستگی به سلیقه شما داره من معمولا برای لوبیا پلو ریز خرد میکنیم تا حسابی طعم ها با هم قاطی بشه .

نکته 3: ادویه پلوئی با توجه به ترکیباتش متفاوته ، من دوست دارم لوبیا پلو تند و با طعم قالب زیره و دارچین باشه اما این مساله کاملا سلیقه ایه .

نکته 4: اگه تو این غذا سیب زمینی ، هویج و ... بریزید تقریبا میشه استانبولی.

نکته 5: اگر قصدتون پختن این غذا برای مهمونی رسمی نیست میتونید برنج رو کته هم بکنید ، به این ترتیب که درمرحله آخر پخت کته قبل ازدم کردن مایه لوبیا رو بهش اضافه کنید مخلوط کنید ودم بزارید خوشمزه میشه ولی دیگه حالت مجلسی نداره .

 

[ پنجشنبه ۳ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ۳:۱٩ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed