دادلی دوزلی
این وبلاگ یک سایت مرجع برای آشپزی ایرانی و بین المللی است.در این وبلاگ آشپزی را با تمام نکات و فوت وفن هایش یاد بگیرید. تمامی دستورات و عکسها دست پخت نویسنده بوده و کاملا امتحان شده اند ، نام این وبلاگ درزبان ترکی معنی خیلی خوشمزه را تداعی می نماید ، دادلی به معنی خوش طعم و دوزلی به معنی بانمک است 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک های باحال

میگن کلا دونوع ایرانی وجود داره یا کله پاچه دوست دارن یا دوست ندارن اما من جزو گروه سومی هستم که تو تقسیم بندی وجود نداره من کله پاچه رو دوست دارم اما به شرطها و شروطها...اولا باید تو خونه پخته شده باشه مخصوصا اگه مامان ومامان بزرگ بپزن که دیگه عالیه ، حاضریش رو عمرا لب بزنم ...دوما همه اجزای کله پاچه رو دوست ندارم مثلا چشم رو خوشم نمیاد...و سوما قیافه کله پاچه نباید وحشتناک باشه! مثلا اگه کله درسته تو سفره باشه پس میفتم

این شما و این هم کله پاچه اینجانب پز با تمام نکات و ریز نکته ها و تصاویر منحصر به فرد

 

 


شما هر عضوی ازکله پاچه رو که دوست داشتید میتونید به مواد لازمی که من نوشتم اضافه کنید ، میتونید کله رو تمیز کرده ودرسته بپزید ، به هرحال روش پخت همینه فقط محتویاتش بسته به علاقه شما فرق میکنه واما مواد لازمی که من استفاده میکنم

مواد لازم

زینگ گاو ( اون پاچه های کوچیک گوسفند رو دوست ندارم) ، زینگ به پاچه گاو گفته میشه میتونید عکسش رو ذیلا ببینید ، پاچه های بزرگ سفید رنگ که مهمترین مشخصه سالم وتازه بودنش اینه که وقتی انگشتتون رو روش فشار میدید ردش روی زینگ نمونه و دوم هم اینه که رنگش باید سفید باشه

بهتره وقتی زینگ رو میخرید ازقصاب بخواهید که اون رو براتون بشکنه چون توخونه سخته ، بعد بیارید توخونه حسابی تمیز کنید بشوئید و تکه تکه ش کنید


رگ یا به ترکی " دامار" : دونوع رگ وجو داره رگ باریک و رگ کلفت ، من اینها رو به قصاب سفارش میدم برام میاره ، برای کسانی که غضروف مفاصلشون مشکل داره خیلی مفیده ، عکسی که میبینید رگ کلفته ؛ رگها ینازک مثل رشته های بلند سفید رنگ هستند که باید خرد بشن


زبان : شما میتونید اززبان گوسفند ، گاو یا گوساله استفاده کنید ، یک لایه پوست روی زبان هست که بعد از پختن به راحتی جدا میشه ، من اریک زبان گاو استفاده کردم

گوشت کله: گوشت کله واقعا خوشمزه ست یه جورهائی مزه زبان میده اما نرمتره ، من به قصاب سفارش میدم برام سوا کنه چون همونطوریکه گفتم اگه کله درسته ببینم پس میفتم!


مغز( مغز گاو یا گوسفند )

( من برای یک یا دوعدد زینگ ، یک زبان گاو ، یک کیلو گوشت کله ، نیم کیلو رگ ، و سه تا مغز گوسفند استفاده میکنم )

بقیه مواد هم سیر ، زرد چوبه ، نمک ، ابلیمو ، سنگک خشخاشی ، فلفل سیاه و دارچین



طرز تهیه



زینگ رو کاملا میشورم ، ( وقتی میخریم به قصاب میگیم خودش چند تکه کنه ، چون زینگ گنده س تو خونه نمیشه خردش کرد ، زینگ خوب باید سفید باشه ووقتی فشار میدی رد دستت روش نمونه )
رگ رو هم میشوریم و خرد میکنیم
زبان وگوشت کله رو هم خرد میکنیم ( گوشت کله تو خوشمزگی دست زبان رو از پشت میبنده )

من همه این مواد رو تو حیاط می شورم تا بوش توخونه پخش نشه


بعد همه این مواد رو میریزم تو قابلمه بزرگ ( توجه کنید که مغز توشون نیست !) و اب میریزیم تا جائی که کامل روی این مواد رو بگیره ، بعد دوتا بوته سیر رو پوست کنده و میریزیم توش در ظرف رو میزاریم وقتی جوشید کف روش رو میگیریم و حرارت رو ملائم میکنیم و 18 ساعت رو حرارت ملائم میپزیم ! ( تعجب نکنید راز خوشمزگیش همینه که به آرامی پخته بشه تو زودپز اون مزه خوب رو نمیده !) من عصر میزارم برای فردا نهار! وقتی خوب پخت و شیره پس داد مغز ،نمک و زرد چوبه رو میریزیم توش وقتی مغز پخت ( تقریبا نیم ساعت طول میکشه ) به همراه نون سنگک ، فلفل سیه ، دارچین و آبلیمو و احیانا" سیر خام سرو میکنیم.

ما برای جلوگیری ازسردی کله پاچه را با خاگینه یا مربا سرو میکنیم ، البته توعکسی که گذاشتم اثری ازخاگینه و مربا نیست اونی هم که توظرفه ترشی لیمو ئه

این هم آب کله پاچه که به نظر من خوشمزه ترین قسمتشه

نکته اول : مدت زمان پخت کله پاچه هرچی بیشتر و با حرارت ملائم تر باشه خوشمزه تر میشه

نکته دوم: کله پاچه مزاج سردی داره بنابراین با فلفل و دارچین و یا با دسر شیرین سروش کنید که هضمش هم راحت تر باشه

نکته سوم: میتونید از یک یا دوعدد پیاز خرد شده هم برای پختش استفاده کنید ولی سیر به تنهائی بوی زخمش رو میگیره و خوشمزه ترش میکنه

نکته چهارم: برای خوشمزگی بیشتر میتونید درآخر پخت زمانی که مغز رو به مواد اضاف میکنید سیر کوبیده هم به مواد اضافه کنید.

نکته پنجم: مطلقا از کله پاچه به عنوان وعده شام استفاده نکنید چون خیلی سنگینه.

نکته ششم: با وجود اینکه این غذا برای درد مفاصل بسیار مفیده اما درمصرفش زیاده روی نکنید و ازمصرف اون درماههای گرم بپرهیزید.

 
[ سه‌شنبه ۸ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ٧:۱٦ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت .+++لینک دوستان این وبلاگ فقط سایتها و وبلاگهای آشپزی میباشند که مطالب دست اول ارائه می دهند+++ با تشکر
موضوعات وب
RSS Feed