دادلی دوزلی
رویکردی متفاوت به پخت و پز، لذت آشپزی آمیخته با علم و هنر 
قالب وبلاگ
نويسندگان

تو سایتهای مختلف آموزشهای متفاوتی از کوفته تبریزی رو دیدم ، بعضی از اونها واقعا خوشمزه هستن اما او نچه که به روش سنتی تو تبریز تهیه میشه تا حدودی متفاوته ، هرچند اکثر خانمهای امروزی تبریزی این غذا رو حذف کردن چون فکر میکنن سخته اما من فکر میکنم مراحل درست کردن کوفته تبریزی واقعا لذت بخشه

حتما میدونید که به صورت سنتی داخل کوفته تبریزی بره درسته یا مرغ درسته قرار میدادن که خیلی خوشمزه و شکیل میشد ، اما حالا این روش تقریبا به تاریخ سپرده شده مگر این که کدبانوئی پیدا بشه و بخواد شاهکار کنه! امروزه داخل کوقته تبریز ی از موادی مثل تخم مرغ ، پیاز و انواع مغزها استفاده میشه.

در ادامه طرز تهیه کوفته تبریزی رو به طور سنتی با تمام ریزه کاریها و توضیحاتش براتون میذارم و اگر فرصتی دست داد عکسی از اون که داخلش مرغ درسته باشه به این پست اضافه میکنم. فعلا این عکس رو داشته باشید که باترب سفید گوجه فرنگی برگ ترب و ترشی پیاز تزئین شده



 

مواد لازم

 

گوشت چرخ کرده : یک کیلو ( بهترین حالت ۷۵۰ گرم گوشت گوساله و ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندهست برای اینکه چربی گوشت متعادل میشه )

لپه : ۲۵۰ گرم (البته میتوان ازنخود به همین میزان هم استفاده کرد در این صورت کوفته کمی پوک تر خواهد شد اما دستور اصلی همون لپه ست )

سیب زمینی آب پز: ۱ عدد متوسط

برنج : یک پیمانه

آرد نخود چی : نصف پیمانه

تخم مرغ : ۲ عدد

مرزه خشک : ۲قاشق غذا خوری( سبزی سنتی کوفته تبریزی مرزه و تره خردشده هست اما من با روشهای مختلفی که پختم استفاده از مرزه خشک از همش خوشمزه تره البته به نظر من ! شما اگه خواستید کاملا سنتی تهیه کنید یک پیمانه تره خرد شده و نصف پیمانه مرزه خشک شده استفاده کنید)

نمک ، فلفل ،زرد چوبه ، زعفران ، پودر گل محمدی ، دارچین : به میزان لازم ( معمولا ادویه ها نقش مهمی در تعیین مزه غذا دارن هرچند مقدار اونها بستگی به ذائقه شما داره اما من در دستور تهیه مقدار دقیقی رو که استفاده میکنم براتون می نویسم )

موادلازم برای سس کوفته

پیاز خردشده : ۲ عدد

آّب : ۴ پیمانه

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران و نمک: به میزان لازم

 

مواد لازم برای داخل کوفته

تخم مرغ آب پز : ۴ عدد

گردو: نصف پیمانه(درشت خرد کنید)

پیاز سرخ شده : ۱ عدد

زرشک : یک قاشق غذاخوری

آلو و زردآلو ی خشک خرد شده: یک پیمانه

 

طرز تهیه

۱- لپه را کاملا پخته و چرخ میکنیم

۲- برنج را مثل کته پخته با زعفران آغشته کرده و چرخ میکنیم ( بعضی ها برنج را بدون چرخ کردن به کوفته اضافه میکنند)

۳- سیب زمینی را نیز چرخ میکنیم

۴- گوشت را دو بار چرخ می کنیم ، توجه کنید که گوشت نباید زیاد چرب باشد

۵- چهار تا ماده فوق را با آرد نخودچی ،تخم مرغ ، مرزه ، نمک و ادویه جات مخلوط می کنیم ( مخلوط ادویه که من استفاده میکنم شامل ۲ قاشق غذاخوری پودر گل محمدی، یک قاشق غذاخوری دارچین ،یک قاشق چایخوری فلفل سیاه ، یک قاشق مربا خوری زردچوبه و مقداری زعفران میباشد اگر به لپه و برنج نمک نزده باشید برای این مقدار مایع تقریبا ۲ قاشق چایخوری نیز نمک لازم است ).

نکته مهم ورز دادن کوفته هست باید اونقدر ورز بدید که مایع از ظرف جدابشه ، برای راحتی کار میتونید از دستگاه ۱ ۲ ۳ استفاده کنید ، اگه حسابی ورزداده باشید کوفته ها وا نمیرن.

از این مقدار ماده تقریبا" ۴ تا کوفته متوسط میشه تهیه کرد، موادر رو ۴ قسمت کنید ، همه مواد لازم برای داخل کوفته رو با هم مخلوط کنید باستثنای تخم مرغ ، یکی از ۴ قسمت رو بگیرید تو دستتون به شکل کوفته در بیارین بعد داخلش رو گود کنید یه تخم مرغ درسته و مقداری ازسایر موادرا که مخلوط کردیدتو گودی بریزید روش رو کاملا بپوشونید بعد تو روغنی که داغ کردید قرار بدید، روی کوفته رو با قاشق کمی فشار بدید تا یه کمی تخت بشه هردو طرف کوفته ها رو سرخ کنید ) حرارت رو کم کنید تا نسوزن ) من دیدم که خیلی ها این مرحله سرخ کردن رو جذف میکنن و کوفته ها رو مستقیما داخل سس می ریزن البته این طوری هم امکان داره ولی کیفیتش یه کم پائین میاد) درفاصله ای که کوفته ها سرخ میشن سس کوفته رو آماده کنید:

پیازرو تو روغن تفت بدید زیاد لازم نیست سرخ بشه همین که یه خورده طلائی شد رب رو بهش اضافه کنید و تقت بدیدبعد زعفرون ، نمک و ابرو اضافه کنید بزارید یه جوش بزنه بعد حرارت رو کم کنید و کوفته های سرخ شده رو داخلش قرار بدین در ظرف رو بزارین تا با حرارت ملائم پخته بشه ، چندین بار در ظرف رو بردارین و باقاشق سس رو روی کوفته ها بریزین ، تقریبا بعد از یک ساعت کوفته اماده ست ، کوفته و سس اون رو جدا سرو کنید معمولا کئفته تبریزی رو با نون سنگک به همراه ترشی یا سبزی خوردن سرو میکنند.

فریز کردن کوفته تبریزی

شما میتونید بعد از سرخ کردن کوفته ها اون ها رو داخل کیسه فریزر بزارید و تا ۲ ماه نگهداری کنید ، ووقتی خواستید مصرف کنید از فریزر در آورده و داخل سس بپزید فقط توجه داشته باشید که در این صورت از تخم مرغ اب پز برای مغر کوفته ها استفاده نکنیدو برای مایع کوفته نیز به جای ۲ عدد تخم مرغ خام از ۲۵۰ گرم گوشت بیشتر بهره ببرید.

 

[ چهارشنبه ٩ شهریور ۱۳٩٠ ] [ ۱:٥٩ ‎ب.ظ ] [ سرآشپز تبریزی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده ازمطالب این وبلاگ فقط با ذکر منبع و لینک دقیق مجاز است و هرگونه کپی برداری از مطالب و عکسهای این وبلاگ بدون ذکر منبع دقیق تحت هرعنوانی در مجلات ، کتابها و سایر سایتها اگر پیگرد قانونی نداشته باشد قطعا" پی گرد پل صراطی خواهد داشت.
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed