کله جوش

مواد لازم

 

پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ

کشک چرب: ۲ پیمانه

نعناع خشک : ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه : یک قاشق چایخوری

گردو خرد شده: نصف پیمانه

روغن حیوانی ، نمک ، فلفل سیاه : مقداری

آب: ۱ لیوان

 

طرز تهیه

 

پیاز را درروغن حیوانی سرخ کنید ، حرارت کم باشه تا خوب طلائی بشه ، بعد زردچوبه ونعناع رو بهش اضافه کنید

کشک رو با آب خوب مخلوط کرده به مواد فوق اضافه کنید ، حرارت رو زیادتر کنید تا بجوشه وکمی غلیظ تر بشه

بعد حرارت رو کم م کرده و گردو ، نمک و فلفل رو افزوده ، بعد از ۵ دقیقه که گردوها کمی نرم شد حرارت رو خاموش کرده و تاسرد نشده سرو کنید.

نکته ۱: دراضافه کردن نمک دقت کنید چون کشک خودش شوره.

نکته ۲: درصورت تمایل میتونید ازگوشت به صورت کله گنجشکی یا به صورت قیمه داخل کله جوش استفاده کنید ، اما توجه داشته باشید به دلیل وجود کلسیم درکشک ، آهن گوشت دربدن غیرقابل جذب میشه ، بعضی وقتها فکرمیکنم گذشتگان ما واقعا دانشمند بودند و هریک ازترکیبات غذاها  فلسفه ای دارن و بهتره سرخود تو دستورات قدیمی دخل و تصرف نکنیم.

نکته ۳ : کله جوش رو با گردو ، نعناع داغ و پیازداغ تزئین می کنند.

نکته ۴: معمولا نان سنگک داخل کله جوش ترید کرده و نوش جان می کنند.

نکته ۵ : بهتره یه دسر با طبع گرم مثل عسل یا خرما بعد ازکله جوش خورده بشه .

/ 61 نظر / 1157 بازدید
نمایش نظرات قبلی
رها

با شیرین بیان هم خوشمزه میشه :)

محمد امین

ما اصفهانی ها هم میگیم کالاجوش!

هاله

سلام ممنون از زحمتی که کشیدید ولی دو پیمانه کشک یعنی چقدر دقیقا ؟ راستی مامان من تو کله جوش آویشن هم میزد یه کم خیلی خوب میشد .

هاله

سلام ممنون از زحمتی که کشیدید ولی دو پیمانه کشک یعنی چقدر دقیقا ؟ راستی مامان من تو کله جوش آویشن هم میزد یه کم خیلی خوب میشد .

هانیه

ممنون کارتون درسته[هورا]

هانیه

ممنون کارتون درسته[هورا]

هانیه

ممنون کارتون درسته[هورا]

فرهاد

سلام خدمت اشپز هنرمند-حدث میزدم مثل بقیه خانومهای تبریزی اشپزی وخونه داریتون خوب باشه در ضمن سایت عالی دارید

ناردانا

چوخ قشح

زهرا

عالي بود مرسي