کیک اسفنجی Spong Cake

 

 

روش اول

 

دراین روش به ازای هرتخم مرغ متوسط یک قاشق غذاخوری پر آرد ( معادل 30 گرم )و یک قاشق غذاخوری شکر مصرف میشه

 

مواد لازم

 

تخم مرغ : 6 عدد

شکر: 6 قاشق غذاخوری

آرد : 6 قاشق غذاخوری پر معادل 180 گرم

پکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری

وانیل : مقداری

 

طرزتهیه

 

زرده و سفیده رو از هم جدا کنید.

سفیده رو کامل بزنید تا جائی که وقتی ظرف رو برمی گردونید سفید ها نریزه . اگه دستتون کنده ونمیتونید سریع عمل کنید بهتره سفیده زده شده رو بزارید تو یخچال تا آب نندازه.

زرده و شکر و وانیل رو اونقدر بزنید تا کرم رنگ شده و حجمش زیاد بشه ، این مرحله خیلی مهمه واگه کم بزنید کیک شما بوی تخم مرغ میده ،

آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و 3 بار الک کنید ، آرد رو در سه مرحله به زرده و شکر اضافه کنید و با لیسک یا قاشق به حالت دورانی ازته ظرف به طرف بالای ظرف مخلوط کنید ، وقتی آرد و زرده ها خوب با هم مخلوط شدند سفیده رو هم درسه نوبت به مواد افزوده وبه آرامی هم بزنید

توجه کنید که برای حل شدن کامل سفیده وسواس به خرج ندید! دونه های ریز سفیده داخل مایع شما دیده خواهند شد

اگه خیلی مایع کیک رو هم بزنید پف نهائی کیک شما کم خواهد شد.

ته قالب رو کاغذ روغنی بندازید ومایع کیک رو بریزید روش ، اگه توفر خواستید تهیه کنید ، فر رو ازده دقیقه قبل گرم کنید و کیک رو به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه دردرجه حرات۱۷۰ درجه سانتی گرادقرار دهید

اگه تو ماکرو ویو خواستید تهیه کنید به مدت 6 دقیقه روی کلید ترکیبی 3 کیک رو بپزید.

 

روش دوم

 

دراین روش به ازای هر تخم مرغ متوسط ۴۰گرم آرد ،۳۰ گرم شکر و یک قاشق غذاخوری شیر داغ یا آب جوش استفاده میشه .

 

مواد لازم

 

تخم مرغ : 5 عدد

آرد:200 گرم

شیرداغ یا آب جوش: نصف پیمانه

شکر: ۱۵۰ گرم

بکینگ پودر : یک قاشق غذاخوری پر

وانیل : مقداری

 

طرز تهیه :

 

 

زرده و سفیده رو به روش قبل تهیه کنید.

سفیده زده شده :

 

زرده زده شده:

 

 

مایع داغ رو به زرده ها اضافه کرده و سریع هم بزنید تا زرده ها نبره ، دراین حالت حبابهای ریزی روی مایع ظاهر میشن

 

بعد آرد و بکینگ پودر رو هم 3 بار الک کرده و به مایع اضافه کنید ، مطلقا ازهمزن استفاده نکنید و با قاشق یا لیسک به حالت دورانی که توضیح دادم آرد رو مخلوط کنید

 

 

یک سوم سفیده رو به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید

 

 

مابقی سفیده رو هم افزوده و خیلی آرام با حرکات دورانی مخلوط کنید

 

 

همونطوریکه گفتم تو قاطی کردن سفیده وسواس به خرج ندید! دوه های ریز سفیده تو مایع کیک دیده خواهند شد.

 

 

ته قالب کاغذ روغنی بندازید و مایع رو بریزید توش

 

و کیک رو تو همون درجه حرارت روش اول بپزید

 

این هم کیک من بدون تزئین ، همونطوریکه میبینید کامل پف کرده و مشکلی نداره

 

 

کیک اسفنجی درعین سادگی قلقهای خاص خودش رو داره که اگه رعایت نکنید نه تنها پف کیک شما میخوابه بلکه اصلا نمیشه خورد! چون شبیه یه تیکه لاستیک میشه ، من این قلق ها رو که به مرور در اثر تجربه کسب کردم براتون مینو یسم ، با رعایت کردن همه اونها محاله که کیک شما خوب درنیاد!

۱-بعد از اضافه کردن آرد موادر رو خیلی اروم با لیسک هم میزنین( به حالت دورانی ) تا وقتی که آرد حل بشه آرد رو بهتره که کم کم رو مایع الک کنید تا گلوله گلوله نشه که مجبور بشین زیاد هم بزنی چون دراین صورت پف کیک فاتحه !

۲- فقط 5 دقیقه آخر زمان پخت اجازه داریم در فررو باز کنیم اگه برای چک کردن پخت قبل از این زمان در فررو باز کنیم پف کیک میخوابه


۳-دوستی میگفت قالبهای آلومینیومی بهتر باعث پف کردن کیک میشن ( البته این فقط یه احتماله )


۴- زرده و سفیده رو که از هم جدا شدن حسابی باید بزنین طوریه زرده حجمش زیاد شده و کرم رنگ بشه و سفیده وقتی ظرف رو برمی گردونین از جاش تکون نخوره!


۵-سفیده بادور تند همزن و دریک جهت هم زده میشه

۶- زرده با دور متوسط همزن زده میشه و جهت مهم نیست

۷-یک ربع قبل حتما فرروروشن کنین تا گرم بشه البته گرم نه داغ! چون اگه داغ باشه پف کیک میخوابه

۸- آرد و بکینگ پودر رو حداقل دو بار باید الک کنین


۹- اولا وقتی توفر یا ماکو ویو کیک گذاشتید اصلا نباید لرزشی به اونهاوارد بشه مثلا توفر کیک باشعه وشما یه قابلمه سنگین رو بزارید رو گاز!

 


۱۰- بعد ازپخت کیک حداقل 15 دقیقه درفر ا ماکرو روبازنکنید تا کیک شما باصطلاح هوا به هوا نشه و پفش سرجاش بمونه!

 

/ 24 نظر / 338 بازدید
نمایش نظرات قبلی
زهرا

سلام سرآشپز، من مو به مو کارهای که گفتید انجام دادم اما هر دو بار کیکم خراب شد, بار اول که خیلی پف کرد وقتی اوردم بیرون که از قالب درش بیارم و برش بزنم دیدم که کیک پفش خالیه و خرد میشه ,بار دوم که اصلا پف نکرد و شده بود عین نون سوخاری

زهرا

سلام سرآشپز، من مو به مو کارهای که گفتید انجام دادم اما هر دو بار کیکم خراب شد, بار اول که خیلی پف کرد وقتی اوردم بیرون که از قالب درش بیارم و برش بزنم دیدم که کیک پفش خالیه و خرد میشه ,بار دوم که اصلا پف نکرد و شده بود عین نون سوخاری

afsane

salam merc az amuzeshe xub wa daghighetun mishe beporsam ba hamzan dasti ham mishe ye keyke esfanjiye khub dorost kard?

ستاره

سلام.ببخشید میشه بگید قالبتون چند سانتیه و تو قالب های چند سانتی این مقدار مواد رو که گفتید میشه درست کرد؟ و اگه بخواییم بدون خامه کشی سرو کنیم یا پودر کاکائو یا نسکافه بهش بزنیم چه زمان باید این کار رو انجام بدیم؟

ستاره

سلام.ببخشید میشه بگید قالبتون چند سانتیه و تو قالب های چند سانتی این مقدار مواد رو که گفتید میشه درست کرد؟ و اگه بخواییم بدون خامه کشی سرو کنیم یا پودر کاکائو یا نسکافه بهش بزنیم چه زمان باید این کار رو انجام بدیم؟

نرگس

سلام هنوز این کیکو درست نکردم اما باید درستش کنم.می خواستم تشکر کنم که نکات وقلق ها رو هم میگید.[گل]

لیلا

عزیزم مرسی از نکات ات. من خوندمش و ایشا....برا 7 مهر که سالگرد ازدواج مون هست ایشا...می خوام درستش کنم. خدا کنه خوب در بیاد.

لیلا

سلام آشپز جان من برا سالگرد ازدواج مون که فردا شبه دو تا کیک درست کردم یکی اش کیک ساده بود برا مامانم اینا و یکی دیگه اشم کیک اسفنجیه برا مادر شوهر اینا با روش اول که البته اسفنجیه هنوز تو فر ه. ایشا....که خوب دربیاد.

لیلا

من این کیک اسفنجی رو به روش اول درست کردم ولی هنوز خامه کشی اش مونده برا فردا. فوق العاده اسفجی و سبک و منسجم شده. ولی یه کاری که کردم این بود که قالبش یه کمی بزرگتر بوده . حالا برا دفعه اول دیگه یه تجربه شد. شما اگه درست کردین قالبش متاسب باشه . خیلی بزرگ نباشه ازش عکس هم گرفتم.

لیلا

من این کیک اسفنجی رو به روش اول درست کردم ولی هنوز خامه کشی اش مونده برا فردا. فوق العاده اسفجی و سبک و منسجم شده. ولی یه کاری که کردم این بود که قالبش یه کمی بزرگتر بوده . حالا برا دفعه اول دیگه یه تجربه شد. شما اگه درست کردین قالبش متاسب باشه . خیلی بزرگ نباشه ازش عکس هم گرفتم.