ته چین مرغ

مواد لازم

 

برنج : 3 پیمانه

تخم مرغ : 2 عدد

روغن مایع : نصف پیمانه

ماست چکیده : یک و نیم  پیمانه

کره درصورت تمایل : 25 گرم

ادویه (‌دارچین ، پودر گل محمدی ، کاری) : مقداری

رغفران دم کرده ، نمک ، فلفل : مقداری

مواد لازم برای پخت مرغ

سینه مرغ : 2عدد

پیازخرد شده : یک عدد

برگ بو: یک عدد

کرفس خرد شده : چند تکه

گوجه  فرنگی 4 قاچ شده : 2عدد

دانه فلفل سیاه: 3 تا 4 عدد

نمک : مقداری

آب : نصف پیمانه

 

طرزتهیه

 

خیلی مهمه که مرغ ته چین ،‌خوشمزه باشه ، روشهای زیادی برای تهیه پخت مرغ وجودداره ،‌قبلا" چند روشش رو نوشتم اما برای ته چین به روش زیر عمل میکنم :

سینه مرغ رو تکه تکه کنید ، پیاز خرد شده رو کمی تفت بدید مرغ رو بچینید روش ، نصف پیمانه آب روش بریزید ، برگ بو ، کرفس، گوجه فرنگی  و فلفل سیاه رو هم بهش افزوده ، درظرف رو بزارید و اجازه بدید روی حرارت نسبتا ملائم مرغ پخته شده و آبش کشیده بشه ، بعد پیاز ، کرفس ، برگ بو ، گوجه فرنگی و دانه های فلفل رو دور ریخته و  مرغ رو برای پخت ته چین کناربزارید.

برنج رو به روشی که قبلا براتون توضیح دادم (http://vszf.persianblog.ir/post/10/) آبکش کنید فقط توجه کنید که برنج ته چین باید زنده تر آبکش بشه چون مواد ته چین آب دار هستند و باعث میشن برنج نرمتر بشه.

ته چین رو هم میتونید روی گاز تهیه کنید و هم می تونید داخل فر آماده ش کنید هیچ فرقی تو کیفیت ته چین نداره ( البته به نظر من )

تخم مرغ ،ماست ،‌ زعفران (‌نصف مزه ته چین به زیادی زعفرونشه ) و نمک رو با هم مخلوط کنید.

 

برنج و روغن مایع رو همزمان به این مخلوط افزوده و خوب مخلوط کنید .

ته قالب مورد نظر یا قابلمه یا ماهی تابه رو چرب کنید ، نصف این مخلوط رو داخلش ریخته و با ته قاشق فشرده کنید .

بعد تکه های مرغ رو روی ته چین ریخته و چند تکه کره روی مرغ ها بزارید .

 

حالا نوبت ادویه این ته چین هست ، به نظر من ته چین مرغ با سه نوع ادویه خوشمزه تر میشه  ، یا روی مرغ ها ادویه کاری بپاشید

 

یا مخلوط دارچین و گل محمدی استفاده کنید

 

و یا ازداچین به تنهائی استفاده کنید ،‌بعد مابقی برنج مخلوط رو روی مرغ ها ریخته و با ته قاشق فشرده کنید ، مجددا " روی برنج چند تکه کره قرار بدید.

 

اگه قصد دارید درفر تهیه کنید ،‌روی قالب رو کاملا فویل بکشید

 

چند تا سوراخ ایجاد کرده (‌تا ته چین عرق نکرده و خمیر نشود )و به مدت یک ساعت در طبقه وسط فر درحرارت متوسط (‌170 تا 175 درجه سانتی گراد )‌قرار بدید ،‌اگه خواستید ته چین بیشتر سرخ بشه این زمان رو بیشتر کنید.

اگه خواستید روی گاز تهیه کنید ،‌ روی قالمه دم کنی قرار داده و به مدت یک ساعت روی حرارت ملائم گاز برنج رو دم کنید ، معمولا این زمان برای داشتن یه ته چین خوشرنگ کافیه.

 

نکته اول: می تونید فقط نصف برنج رو به همراه مرغ با مایع ته چین مخلوط کنید بریزید ته قابلمه و بعد نصف بقیه برنج رو که سفیده بریزید رو ته چین فشرده کنید و بعد بپزید ، بعضی ها دوست دارند ته چین این طوری بوده و لایه ای ازبرنج سفید داشته باشه.

نکته دوم : می تونید مرغ و ادویه جات رو هم به همراه برنج با مایع ته چین مخلوط کنید و به این ترتیب ته چین یکدستی داشته باشید.

نکته سوم : می  تونید فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنید که دراین صورت ته چین نرم تر میشه. دراین حالت به جای یک تخم مرغ کامل ، دو عدد زرده استفاده کنید ، اصل کلی اینه که برای هریک پیمانه ماست ، 3 عدد زرده و دو پیمانه برنج استفاده میشه.

نکته چهارم : اگه میخواهید ته چین زیاد حالت چسبنده نداشته باشه برای این مقدار موادی که نوشتم  از یک عدد تخم مرغ استفاده کنید.

نکته پنجم : اگه دوست داشتید میتونید داخل مواد ته چین به همراه مرغ  از زرشک تفت داده شده  و خلال پسته   هم استفاده کنید.

نکته ششم : ترشی و شیرینی ماست بستگی به ذائقه خود شما داره من ترجیح میدم ماست شیرین باشه.

نکته هفتم : میتونید ازماست خامه ای هم استفاده کنید خیلی خوشمزه میشه من که گفتم ته چین چرب و چیلیش خوشمزستچشمک

نکته هشتم :‌کلا میتونید به جای روغن مایع و کره ، از روغن حیوانی استفاده کنید.هرچند من طعم روغن حیوانی رو داخل ته چین اصلا دوست ندارم ولی خیلی ها این طعم رو مطلوب می دونند.

 

/ 92 نظر / 869 بازدید
نمایش نظرات قبلی
زهرا

عالی بود.ممنونم

ندا

خیلی استفاده کردم ولی چرا نمیشه از دستورالعمل یه کبی برا خودمون بگیریم

ترمه

سلام بانو[گل]احسنت به کدبانوگری شما...لذت بردم تا حالا دستور ته چین به این دقیقی و پر نکته ندیده بودم...بسیار عالی بود...از خدای منان،موفقیت روز افزونتون رو خواستارم...پاینده باشید[گل][قلب][گل]

آیناز

ممنون ازاینهمه مطالب مفید

sanaz

با سلام.وخسته نباشید......بسیار ممنونم بابت دستور پخت هایتان.....یه سوال داشتم مت ته چین مرغ رو تو ماهی تابه رژیمی درست میکنم که دوطرفش سرخ شه...نمیدونم یه طرف خوب نرم میشه یه طدف دیگش کمی برنجش سفت میشه میخاستم بدونم دلیل سفتی اون طرف برای چی هستش؟ممنون میشم اگر جواب بدید...

سارا

با سلام و ادب؛ تصور من اينه كه بد نيست براي ته چين از زرشك و خلال بادوم و پسته استفاده بشه؛از طرفي ته چين واقعي با گلاب و دارچين مزه دار ميشه!! نكته ي ديگه اينكه ماست موسير بهزجايزماست معمولي خيلي مزه ي بهتري به ته چين ميده...

شهلا

ممنون بخاطر اینهمه دقت و توضیحات کامل [گل]

ﻣﻌﺼﻮﻣﻪ

ﺳﻼﻡ ﺧﺴﺘﻪ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ ﻣﻨﻢ ﻋﻴﻦ ﻫﻤﻴﻦ ﻗﺎﻟﺐ ﻛﻪ ﻭﺳﻂﺶ ﺳﻮﺭاﺥ ﺩاﺭﻡ ﺳﻮاﻟﻢ اﻳﻨﻪ ﺗﻪ ﭼﻴﻦ ﺑﻬﺶ ﻧﻤﻴﭽﺴﺒﻪ ﻓﻘﻄ ﺩﺭ ﺣﺪ ﭼﺮﺏ ﻛﺮﺩﻥ ﻛﺎﻓﻴﻪ ﻣﻤﻨﻮﻥ

افروز

بسیاااااااارعااااااااالی بود.یک دنیاممنون.[قلب]

نازی

خیلی دلم خواست منم فردا با این دستور درست میکنم.البته اولین بارمه میخوام ته چین درست کنم[لبخند][نیشخند][خوشمزه]